31. 1. 2020 Daniel Ryl

Sukeľ: Třinec nás vyškolil v přesilovkách

Na ledě Třince sparťané doplatili na špatnou koncovku, když neproměnili ani jednu ze sedmi přesilovek a nakonec museli skousnout porážku 1:5. "Já si myslím, že jsme je nezahráli úplně špatně, jen nám to v posledních zápasech nelepí," mrzelo po utkání útočníka MATÚŠE SUKEĽA, jenž litoval i neúspěšných tří oslabení, ve kterých sparťané třikrát inkasovali.

Utkání v Třinci rozhodly přesilovky, protože Třinec dal všechny tři. Čím to bylo, že se nám je nepodařilo ubránit?
V přesilovkách nás vyškolili. My jsme jich nevyužili sedm, oni každou. Musíme být při oslabení aktivnější, více blokovat střely a nenechat je, aby si nahráli křížem do prázdné branky. Věřím, že se tomu v příštích zápasech vyhneme.

Co naopak chybělo nám, že jsme nedokázali využít ani jednu ze sedmi přesilovek?
Já si myslím, že jsme je nezahráli úplně špatně, jen nám to v posledních zápasech nelepí. Musíme na přesilovkách zapracovat, abychom to co nejdříve zlomili.

Prohráli jsme už počtvrté v řadě, čím si tuto nepříznivou sérii vysvětlit?
Těžko říct, prostě máme špatné období. My na tréninku uděláme všechno pro to, abychom se každým dnem zlepšovali a začalo nám to v dalších zápasech padat.

Už v neděli nás čeká Kometa, pak další čtyři domácí zápasy. Co je potřeba zlepšit?
Proměňování šancí. Dáváme málo branek, zatímco v první polovině základní části nám to padalo více. Těžko říct, čím to je, musíme prostě makat dál a dál.

Jak jste na střídačce vnímali dočasné trenéry Petra Tona a Jaroslava Hlinku?
Snažili se nás neustále povzbuzovat a nabudit. Snažili jsme se, dali jsme do toho sto procent, ale bohužel nám to nestačilo.

Čtyři porážky nejsou pro psychiku ideální, ale čeká nás pět domácích duelů v řadě. Těšíte se, že vás v těžké chvíli podpoří i fanoušci?
Máme za sebou čtyři porážky, což určitě není ideální. Nesklápíme hlavy, stále makáme dál a dál. Doma budeme i díky fanouškům silnější, protože jsou celou sezonu skvělí. Věřím, že společně trápení prolomíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli