27. 9. 2018 Daniel Ryl

Sváteční kolo: Sparta jede do Mladé Boleslavi

Pátek 28. září bude Dnem české státnosti, ale také dnem 5. kola hokejové Tipsport extraligy. Spartě tak pokračuje našlapaný program, v němž se po úterní předehrávce s Hradcem Králové představí na ledě Mladé Boleslavi. Tu svěřenci Uweho Kruppa zdolali v deseti z posledních jedenácti zápasů a úspěšnou bilanci chtějí vylepšit i ve svátečním utkání. Jeho úvodní buly bude vhozeno už v 15.00 hodin a živě ho bude přenášet O2 TV Sport.

Sparta chce napravit zaváhání a zlepšit produktivitu

Podruhé už to nevyšlo. Sparta v úterý přivítala v předehrávce Mountfield HK, ale na rozdíl od prvního utkání (4:0) odešla s nepořízenou, když brala jen bod za porážku 1:2 v prodloužení. "Určitě rozhodla produktivita. Utkání mělo v podstatě podobný průběh jako to úvodní. Oba týmy slušně bruslí, Hradec má kvalitní hráče, my dali jen jeden gól. V minulém zápasem nám tam spadly čtyři, to byl hlavní rozdíl," přiznal po utkání kapitán Petr Vrána.

9
Sparta vstoupila do sezony úspěšně. Vyhrála tři z pěti zápasů a získala devět bodů.

Jeho tým dlouho držel těsný náskok, ale v závěru třetí třetiny udeřil Tomáš Vincour, když překonal výborně chytajícího Matěje Machovského. "Gólman chytal výborně, udělali jsme chybu, jeden kotouč neviděl a spadlo to tam. Když celou dobu vedete, bojujete, pak dostanete jeden takový gól a v prodloužení další, tak to samozřejmě mrzí."

Německý trenér svůj tým i přes porážku pochválil, mrzela ho jen nízká produktivita a zejména nevyužitá přesilovka v pěti proti třem. "Myslím si, že jsme hráli lépe než v prvním zápase proti Hradci, jen se nám tolik nedařilo v koncovce. Předtím jsme dali dva góly od modré čáry. Dnes Hradci výborně zachytal Maxwell," sklidil slova chvály i americký brankář Mountfieldu.


Mladá Boleslav v. Sparta řečí čísel:


Středočeši posílili, ale start do sezony jim nevyšel

Mladá Boleslav během léta ohlásila řadu změn, když přivedla novou brankářskou dvojici, obránce Martina Pláňka s útočníkem Davidem Šťastným ze Zlína, ale zejména útočníka Michala Vondrku, který má Středočechy vrátit zpět do vyšších pater. Hlavní tvář však zatím bodově mlčí a jeho tým se v úvodu nového ročníku trápí.

V prvních třech zápasech prohrál 3:4 s Litvínovem, na ledě Karlových Varů schytal porážku 0:4 a na domácí půdě padl 1:3 s Vítkovicemi. Vzpruhou však může být poslední utkání na ledě Komety Brno, odkud si Středočeši odvezli výhru 2:0, kterou v závěru utkání vystřelili Dominik Pacovský a Jakub Klepiš, nejproduktivnější muž Bruslařů.

"Jestli nás něco musí nakopnout, tak prostě tohle vítězství. Dřeli jsme jako tým, semkli jsme se. V Brně jsme nakoukli na cestu, po které bychom chtěli jít," řekl pro klubový web autor vítězné trefy. Dominik Pacovský by měl být údernou silou i proti svému bývalému týmu. "Bude to těžký zápas. Sparta bude hrát určitě hodně do těla. My musíme hrát jako v Brně," hledá cestu k úspěchu.

LETNÍ ZMĚNY V KÁDRU MLADÉ BOLESLAVI:

PŘÍCHODY ODCHODY
Gašper Krošelj (B, Záhřeb) Brandon Maxwell (B, Hradec Králové)
Pavel Kantor (B, Litvínov) Radan Lenc (Ú, Liberec)
Michal Vondrka (Ú, Chomtov) Jakub Valský (Ú, Liberec)
Martin Pláněk (O, Hradec Králové)
Petr Holík (Ú, Kometa Brno)
David Šťastný (Ú, Zlín) Tomáš Urban (Ú, neznámo)
Pavol Skalický (Ú, Slovan Bratislava) Richard Nedomlel (O, Sparta)
Martin Látal (Ú, Hradec Králové) Lukáš Nahodil (Ú, Kometa Brno)

Vojtěch Němec (Ú, Kometa Brno)

Pražané na Středočechy umí, potvrdí to i v pátek?

Mladá Boleslav patří statisticky mezi oblíbené soupeře Sparty. Ta vyhrála deset z posledních jedenácti zápasů a v posledním ročníku slavila celkem třikrát. V prvním utkání sice Bruslaři dvakrát smazali vedení Pražanů, ale ti se nakonec radovali z vítězství 3:2. Tři body putovaly do Prahy i po druhém utkání, které sparťané vyhráli i díky dvěma gólům Andreje Kudrny 4:1.

Ve třetím utkání však skórovala pouze jednou, což znamenalo venkovní porážku 1:3. Tu ovšem pražský celek odčinil v závěru základní části, kdy díky hattricku Michala Řepíka zvítězil jednoznačně 6:2. Pro sázkaře může být zajímavým tipem gól Andreje Kudrny, jenž v uplynulé sezoně skóroval proti Bruslařům třikrát a další dvě trefy přidal o ročník dříve.


Sestavy z posledního zápasu:

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Dlapa, Kurka, Kotvan – Orsava, Žejdl (A), Klepiš – Pacovský (A), Skalický, Vondrka – Šťastný, Musil, Látal – Pabiška, Najman, Procházka.

HC Sparta Praha: Machovský – Piskáček (A), Gregorc, Pavelka, Košťálek, Blain, Kalina, Dvořák – Smejkal, Sill, Černoch – Buchtele, Klimek, Kudrna – Říčka, Vrána (C), Jarůšek – Rousek, Pšenička, Beran.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek