4. 11. 2019 Marek Táborský

Tomášek: Po vítězném gólu jsem měl blackout

Odšpuntoval gejzír nadšení v domácí aréně. DAVID TOMÁŠEK vstřelil patnáct sekund před koncem rozhodující gól brněnské Kometě a dokonal málo vídaný obrat. "Pro tým je to hodně důležitý moment a zápas," konstatoval šťastný střelec.

Jak sis užil konec zápasu s Kometou?
Moc, byl to téměř infarktový konec. Přišlo mi, že Kometa dávala své góly téměř ze všech šancí. To bylo ubíjející. My přitom měli dvě velké šance hned na začátku, ale nepodařilo se nám je proměnit. Stálo nás spoustu sil zápas vyrovnat. Jsem strašně rád, že se nám to povedlo. Pro tým je to hodně důležitý moment a zápas.

Bylo těžké se dál bít o vyrovnání, když jsme měli téměř celý zápas herně navrch, ale výsledek tomu neodpovídal?
Těžší to bylo po psychické než po fyzické stránce. Samozřejmě jsme nebyli plní sil, měli jsme za sebou Třinec a dlouhé cestování domů. Třetí třetina byla těžší. Je ale moc důležité, že jsme se nesložili.

Co převládalo po tvém vítězném gólu? Pamatuješ si, kdy jsi zažil podobnou euforii?
Nevzpomínám si! Měl jsem totální blackout. Zapomněl jsem na veškeré bolístky, stres, všechno ze mě spadlo. Byla to krásná třešnička, zbývalo pár sekund do konce. Neuvěřitelná euforie a pocit štěstí.

Cítíš, že jdou naše výkony nahoru? Ač v utkání skončila vítězná série, v zápasech s Třincem a Brnem odehrál celý tým výborný zápas…
Asi ano. Více se sehráváme, jsme rychlejší. Dříve nám trvalo i půl zápasu, než jsme srovnali, s Brnem jsme hráli od začátku zápasu dobře.

Užil sis atmosféru hokejového derby?
Byla vynikající už od samého začátku! Pro tolik lidí se hraje výborně, přijelo i hodně lidí z Brna. Hlavně naši fanoušci spolu s nimi vytvořili parádní atmosféru. Moc jsem si to užil.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek