18. 11. 2022 Daniel Ryl

Tomášek: Skvělý výkon, jsem rád za celý tým

Útočník David Tomášek prolomil na ledě Karlových Varů střeleckou smůlu a gólem přispěl k vítězství 5:1. "Můžeme se od dnešního zápasu odpíchnout dál, ale čeká nás těžká šichta. Jestli zamakáme na detailech a budeme mít takovou chuť, zlepší se to," věří zkušený útočník, jenž si pochvaluje také návrat trenéra Miloslava Hořavy.

Skvělý výkon, zasloužená výhra, to je důvod k radosti, nebo ne?
Radost samozřejmě máme, ale myslím, že jsme šli nahoru už v posledních zápasech. Bylo vidět, že nejsme v optimálním psychickém rozpoložení, rozhodovaly detaily a prohrávali jsme o gól. Myslím, že jsme hráli dobře. Mělo to vzestupnou tendenci, ale dnes jsme předvedli skvělý výkon a jsem za tým hrozně rád. Doufám, že budeme pokračovat.

Potěšilo tě, že jsme měli navrch už od začátku zápasu?
Prvních deset minut nevyjeli z pásma, trošku jsme si na to počkali a pak rozhodly dvě chyby. Můžeme se od dnešního zápasu odpíchnout dál, ale čeká nás těžká šichta. Jestli zamakáme na detailech a budeme mít takovou chuť, zlepší se to.

Bylo důležité, že jsme se vstřelenými góly dostali do pohody?
Šli jsme si za výhrou. Psychika je nejsilnější věc a v posledních zápasech byla na straně soupeřů. Jen prací a systémem se z toho dostaneme. Jsme výborní hokejisti, takže by hokejovost měla postupně převyšovat.

Cítíš se každým zápasem lépe?
Do pauzy jsem nebyl stoprocentní. Dost jsem se pral se zdravím i se psychikou, když se týmu nedařilo. Já sem rád, že se dávám dohromady a využil jsem pauzu, abych byl blíže ideálu.

Doháníš chybějící kondici z neúplné letní přípravy?
Letní příprava je jedna věc, ale druhá věc, že jsem nebyl fyzicky připravený. Je to všechno za běhu, snažím se. Musel jsem pracovat na tom, abych byl stoprocentní, protože bez toho člověk nemůže trénovat.

Byl návrat trenéra Hořavy potřebným impulzem?
Určitě! Je vynikajicí trenér a psycholog. Možná škoda, že jsme neřešili nějaké věci před Třincem, ale už se stalo a jsem rád, že je zpátky. Upřímně, Václava Varaďa i Miloslava Hořava jsou obrovská jména a persony, ale jsem rád, že můžeme navázat na předešlou sezonu.

Není škoda, že po takovém utkání zase vypadneme z tempa?
Tak to prostě je. Já bych radši hrál, abychom si udrželi tempo i psychiku po vítězném zápase, ale máme dost času zapracovat na detailech a systému.

Ty jsi ale dneska mohl být veselejší, nemrzí tě nevyužitá šance z druhé třetiny?
Bylo to docela těžký, jako pravákovi mi puk projel brankovištěm přes hokejku a musel jsem hrát bekhendem, jinak by byl asi gól. Zůstával jsem ale v klidu. I přesto, že jsem se pár měsíců trápil a měl hodně šancí, věděl jsem, že se vracím ke své hře a musím na to pracovat. Byla otázka času, kdy to tam padne.




AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek