4. 4. 2021 Petr Pavlík

Tomášek: Věřím, že sérii ještě zdramatizujeme

Útočník DAVID TOMÁŠEK byl celkově druhým sparťanem, který odčaroval kouzlo libereckého brankáře v semifinálové sérii. I přesto však náš tým po velkém boji prohrál s Tygry podruhé v řadě. „Stejně jako v prvním utkání jsme se prosadili pouze jednou, což je v tak důležitém zápase strašně málo. Nyní nás čekají dva těžké zápasy v Liberci, kde to bude opět velká bitva. Věřím, že sérii do Prahy ještě vrátíme,“ vyhlíží další pokračování semifinálové série zkušený forvard.

I ve druhém semifinálovém duelu proti Liberci jsme skórovali pouze jednou. Vidíš hlavní problém v koncovce?
Přesně tak. Stejně jako v prvním utkání jsme se prosadili pouze jednou, což je v tak důležitém zápase strašně málo. Do druhého utkání jsme si řekli, že se budeme tlačit více do branky, ale bohužel soupeř nám moc příležitostí nedovolil. Musíme se zlepšit a poučit se.

V čem byl druhý zápas jiný oproti prvnímu?
Myslím si, že oba zápasy byly velice podobné. V prvním utkání jsme nezvládli třetí třetinu, nyní jsme sahali po prvním vítězství v sérii, ale bohužel se nám to nepovedlo. Nyní nás čekají dva těžké zápasy v Liberci, kde to bude opět velká bitva. Věřím, že sérii do Prahy ještě vrátíme.

Ve třetí části jsi byl ve skrumáži před brankou u neuznaného gólu. Jak jsi viděl celou situaci?
Byla to poměrně nepřehledná situace. Andrej doklepl puk do branky. Byl jsem v souboji s jejich obráncem a pak jsem trochu nešťastně ztratil rovnováhu. Následně jsem bohužel zasáhl brankáře. Škoda, že jsme nevyrovnali, jelikož to byl klíčový moment celého zápasu.

Jak moc mrzí úvodní dvě porážky v semifinále? Bude obtížné rychle přepnout na další zápasy?
V obou zápasech jsme v určitých fázích utkání mohli pomýšlet na lepší výsledky. Porážky nás mrzí hlavně kvůli fanouškům, kteří nás podporují takhle na dálku. Nezbývá nám nic jiného než obě porážky hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy. Série je pořád otevřená. Dokud jeden z týmů nevyhraje čtyři utkání v sérii, není nic hotovo.

V poslední minutě utkání jsi skóroval po individuální akci. Může tahle branka být z psychického hlediska důležitá pro další vývoj série?
Určitě ano. Alespoň jsme překazili brankáři vychytanou nulu, to nás může povzbudit. Na druhou stranu mě hlavně mrzí, že ten gól přišel pozdě. Myslím si, že střel jsme v utkání měli dost. Ke konci zápasu nám to konečně vyšlo, ale je pravda, že skórovat jsme měli dřív.

V čem nám dělal Liberec v prvních dvou zápasech největší problémy?
Liberec hraje dobře, navíc jim možná trochu pomohlo menší kluziště u nás. Hrají dobře u sebe v pásmu, nedělají moc chyb. Bohužel jsme nebyli schopni si zatím poradit s jejich hrou a najít gólový recept na jejich gólmana. Věřím, že v Liberci nám větší hřiště může vyhovovat. Jedeme tam s čistou hlavou. Navíc ale máme spoustu prostoru ke zlepšení. Věřím, že sérii ještě zdramatizujeme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek