13. 9. 2016 Daniel Ryl

Trochu jsem hledal nohy, přiznal Klimek

Vinou trestu, který si odnesl z jarní finálové série, prošvihl LUKÁŠ KLIMEK oba úvodní duely nové sezony. Devětadvacetiletý útočník do ní naskočil tam, kde zakončil tu předešlou a hned byl klíčovou postavou Sparty. V závěru prostředního dějství se totiž prosadil parádní střelou z otočky a vystřelil svému týmu vítězství 3:2. "Cítil jsem se hrozně," usmíval se po své premiéře na ledě Liberce ostravský rodák.

Sparta má oproti ostatním klubům nezvyklý start do sezony, protože šest z úvodních sedmi zápasů odehraje na ledě soupeřů. Po prvních třech zápasech má ovšem na kontě slušných sedm bodů. "Musíme být spokojeni, protože za sebou máme tři náročné venkovní zápasy. Po vítězství jsme navíc sahali také ve Vítkovicích, takže jsme zatím spokojeni," řekl po druhém vítězství v řadě Klimek.

Lukáš Klimek

V repríze finálového souboje se však vítězství nerodilo lehce. "Dneska nás Liberec ve třetí třetině přehrával a výborně zachytal Pepis. Dnešní výhra byla vyloženě ubojovaná, zatímco v Pardubicích jsme byli lepším týmem." Tříbodový zisk má ovšem také temné stránky, protože sparťané zamířili šestkrát na trestnou lavici. Nejedná se o žádné vysoké číslo, ale soupeři dalo několikrát příležitost k nebezpečnému tlaku.

"Disciplína nás trápí. I trenéři nám pořád říkají, že si musíme dávat pozor. Nevím, kolik jich dneska bylo. Nic extrémního to nebylo, ale rozhodně to musíme vylepšit," připouští devětadvacetiletý útočník. Co podle něho bylo dnešní příčinou sparťanských faulů? "Liberec hrál výborně v útočném pásmu, kde jsme chvílema měli zmatek. Když je tam člověk o metr později, už po soupeři sahá hokejkou, chce mu to vypíchnout, nebo na ni soupeř šlápne a z toho vyplynou fauly."

Vzájemné utkání pod Ještědem pokračovalo v nastoleném trendu vzájemných duelů, protože opět nechyběl důraz a tvrdost. Podle Klimka se však o dozvuk jarního finále nejednalo. "Vždycky je to stejné. V Liberci je malé hřiště, oni výborně bruslí a člověk má málo času. Výborně dohrávali souboje, my se o to snažili taky a vyplynul z toho fyzicky náročný hokej." Jak už jsme zmínili výše, pro ostravského rodáka se jednalo o první extraligové utkání nové sezony.

22
Dvaadvacet střel vyslali sparťané na branku Jána Lašáka.

"Cítil jsem se na ledě hrozně. Stál jsem sice týden a něco, ale tréninky zápasy nenahradí a dnešní tempo bylo výborné. Trochu jsem hledal nohy, ale snad to bude v dalších zápasech jenom lepší," doufá Klimek, jenž se v závěru prostřední části předvedl parádní trefou z otočky. "Nahodil jsem to na branku a podle mě to trochu tečoval jejich obránce. Brankáři to propadlo pod vyrážečkou a možná si to tam srazil sám," usmíval se bývalý reprezentant.

Spartu teď čekají dva dny odpočinku a tréninku, ale už v pátek přivítá v domácí premiéře Třinec. "Přijde hodně lidí, kteří jsou po létě natěšení, takže jim musíme ukázat dobrý hokej a napodobit výkony z venkovních zápasů," uvědomuje si Klimek. Dojde na jeho slova a připíšou si sparťané další tři body?

PODÍVEJTE SE NA VÍTĚZNOU TREFU LUKÁŠE KLIMKA

VIDEO: iSport.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek