25. 10. 2016 Martina Nová

Útočník Petr Vrána: Liberec byl všude první

V rámci předehrávky 16. kola hostila Sparta Bílé Tygry z Liberce. Pražany srazila řada vyloučení, která hosté dokázali ztrestat. Tým ze severu Čech neinkasoval v předešlých třech utkáních, tentokrát se Spartě podařilo jeho neprůstřelnost prolomit gólem PETRA VRÁNY ze závěru třetí třetiny. Jenže liberečtí hokejisté záhy odpověděli, a sparťanům tak zdramatizování zápasu nedovolili.

Petře, tentokrát to vypadalo poměrně jasně pro Liberec, v čem byl problém?

Podle toho, jak jsem se na to díval ze střídačky, tak asi ve všem. Ten zápas jsme nezvládli. Byli jsme málo agresivní, Liberec byl všude první. Dali jsme jim hodně šancí v přesilovkách, což si proti takovému týmu nemůžeme dovolit. V podstatě od začátku jsme nehráli to, co jsme chtěli.

S čím jste šli do utkání, brali jste nějak ohled na to, že to je právě Liberec?

Připravujeme se na každý zápas stejně. Samozřejmě nějaká taktická příprava je, podíváme se na video. Minulý rok jsem tady nebyl, takže jsem finále nehrál, ale asi určitě se na to kluci těšili. Chtěli jim to vrátit, ale dnes ten zápas nebyl podle našich představ.

Co byste vypíchl jako hlavní příčinu této prohry?

Možná tlak do brány. Sice jsme pár zápasů dali hodně gólů, ale myslím si, že bychom měli hrát spíše jednodušší hru. Moc si předáváme kotouče, mnohdy situace až moc překombinujeme. Rozhodně nám také uškodila vyloučení. Dnes opět jako ze začátku sezony jsme měli velké množství trestných minut a bylo po zápase.

Vy i Štefan Ružička jste zkušení hráči, přesto jste se také dopustili chyb, co vás mohlo ovlivnit či rozhodit?

Nezačali jsme ten zápas dobře a možná svou roli sehrály trošku emoce a nervy. Byli jsme z toho možná rozhození, to se všechno sečte. V zápase se rozhodujete ve zlomcích vteřin a někdy zkrátka uděláte chybu. Ta chyba se někdy udělá a člověk potom lituje.

Jste autorem jediné sparťanské branky, jaká byla situace u gólu na 1:3? Přestože jste neměli moc přesilových her, tak jste jednu využili...

Myslím si, že tam bylo pár docela dobrých situací těsně před gólem. Možná jsme jim tam udělali trochu zmatek, že nevěděli, koho si vzít dřív. Miky (Juraj Mikuš) mi to dal dobře na stranu a přede mnou nikdo nebyl. Trefil jsem to, padlo to tam, ale bohužel nám jeden gól nestačil.

Než jste se trefil vy, tak Liberec nedostal gól 235 minut. Poznali jste na vlastní kůži, v čem je jejich defenzíva tak silná?

To asi není otázka na mě, myslím si, že trenéři to vědí komplexně. Ale hráli dobře, mají samozřejmě hodně kvalitních hráčů. Ján Lašák je výborný gólman, Will dneska chytal skvěle. Když už byly nějaké šance nebo dorážky, tak byli všude první. Odráželo se jim to na hole a to vše vycházelo z jejich aktivity.

Překvapilo vás, že naskočil Will, když Lašák vychytal tři nuly?

Bylo to jejich rozhodnutí, možná to trošku chtěli změnit. My jsme to nijak neřešili, zkrátka jsme před zápasem zjistili, že chytá Will, a nic to pro nás neměnilo.

V čem byl rozdíl mezi minulým zápasem v Liberci, který jste vyhráli 3:2, a tímhle?

V Liberci to bylo trochu naopak, neproměnili šance, my ano. Pamatuji si, že Lukáš Klimek dával šťastný gól po buly, také jenom takovou šmudlu. Dneska se nám zkrátka nic nedařilo. Zápas v Liberci byl více vyrovnaný, dneska nás Liberec přehrával první polovinu zápasu a zasloužili si vyhrát.

Jak vnímáte začátek aktuálního ročníku?

Na tabulku se moc nedívám, ale je to hodně vyrovnané. Všechny týmy jsou poskládány o pár bodů a je důležité udělat nějakou sérii vyhraných zápasů. Když se hraje na jednu prohru a jednu výru, je těžké dostat se do pohody, do nějaké stabilní pozice v tabulce, takže máme na čem pracovat.

Další utkání vás čeká až v neděli, pojedete do Třince. Co očekáváte od zápasu s lídrem tabulky?

V Třinci to bude určitě nepříjemné. Třinec je kvalitní, je to jeden z nejlepších týmů. Bude to těžké utkání, ale musíme se na něj připravit. Budeme mít poradu, podíváme se na video a pojedeme do Třince vyhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek