24. 7. 2018 Jakub Borovský

Vrána: Kouč nás chce znát i po osobní stránce

Po suché přípravě se sparťanští hokejisté dostali v pondělí poprvé také na led a zahájili další část letní dřiny. Oproti loňskému roku ji může bez zdravotních problémů absolvovat i PETR VRÁNA. "Letos se naštěstí držím bez nějakých velkých zranění, musím to zaklepat. Věřím, že tentokrát na tom budu po fyzické stránce dobře," doufá sparťanský útočník.

Petře, jak zatím probíhá letní příprava? Jak jste se těšil na led?
Máme toho všichni docela dost, ale už bylo na čase. Myslím, že tréninků na suchu už bylo hodně a všichni se na led těšili. Začátek je vždycky náročný, první týden bude těžký a ne úplně záživný, ale s tím každý počítá. Je dobře, že jsme na ledě.

V čem se liší suchá příprava od té na ledě?
Je to změna, bylo hodně běhání, hodně posilovny. Teď se dostáváme k tomu, proč to všechno děláme, tedy k hokeji. Máme tu spoustu nových lidí včetně trenéra. Doufám, že to nastartujeme dobře.

Co říkáte na nového trenéra Uweho Kruppa?
Máme za sebou první trénink na ledě, těžko zatím hodnotit po této stránce, nicméně kouč je osobnost. Má velké zkušenosti jako hráč i jako trenér. Věřím, že nás posune dál.

Trenér Krupp avizoval, že si bude chtít s každým hráčem promluvit. Už jste s ním byl na schůzce?
My jsme spolu mluvili hned na začátku, když tady byl ještě na jaře. S každým chce prohodit pár slov, aby nás poznal i po lidské stránce – kdo má rodinu, děti. A samozřejmě aby nás znal i jako hokejisty.

Už víte, co od vás čeká?
Na to podle mě ještě přijde čas, myslím, že tohle s nikým zatím neřešil.

Jak si tým zvykl na angličtinu na tréninku?
To nebude problém. I pro kluky, kteří třeba tolik anglicky neumí. Na ledě používáme základní věci a neustále se opakují. Věřím, že do pár týdnů všichni komunikaci výborně zvládnou.

Už odešlo zklamání z minulé sezony?
Byla taková, jaká byla. Všichni víme, že nedopadla podle našich představ. Ale je tady nová sezona, přišli noví hráči, trenér. Začínáme od znovu a uděláme vše pro to, abychom nedopadli jako minulou sezonu.

26

Tolik bodů získal Petr Vrána v minulé sezoně.

Vaše loňská příprava nebyla ideální, tentokrát je to už v pořádku?

Letos se naštěstí držím bez nějakých velkých zranění, musím to zaklepat. Měl jsem dost času se připravit. Loni to bylo náročné, přišlo zranění… Věřím, že tentokrát na tom budu po fyzické stránce dobře. Největší pozitivum tak je, že jsem zůstal zdravý.

V rámci letní přípravy jste si vyzkoušeli i výcvik členů URNA, jaké to bylo?
Byl to skvělý zážitek, potkali jsme spoustu zajímavých lidí. Ať už vojáci nebo lidé ze speciálních jednotek byli skvělí kluci, dozvěděli jsme se nové věci. Ukázalo nám to například, že ne vždy je důležitá rychlost, ale také spolupráce.

Mělo to tedy vliv na spolupráci uvnitř týmu?
Bylo to hodně o komunikaci, a to se určitě dá přenést na náš sport. Mančaft musí fungovat pohromadě. Určitě budeme chtít, abychom v tom pokračovali.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek