29. 10. 2018 HC Sparta

Vyměň sparťanskou krev za lístky na Třinec!

Dvanáctý ročník Sparťanské krve rozhodně nebude tuctový. Naopak! Do letošní akce na podporu dárcovství životodárné tekutiny se letos přidávají i další sportovní kluby, které spojuje jedno jméno. Sparta.

HC Sparta Praha letos zorganizuje několik společných darování.  Od 1. do 23. listopadu bude ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze probíhat darování krve pro veřejnost.  Pro darování krve je nutná registrace u VFN na telefonním čísle 224 963 112 nebo 224 962 757. Každý darující zde obdrží voucher na dvě vstupenky na atraktivní zápas s týmem HC Oceláři Třinec hraný 25. listopadu v O2 areně. Voucher na vstupenky pro dárce platí do 3., 4. nebo 5. kategorie. Na rozdíl od minulých let není možné získat vstupenky pouze na průkaz dárce.

Do kampaně se letos zapojí kromě samotných sportovců, realizačních týmů a fanoušků také partneři klubu HC Sparta Praha. Letošní ročník zaštiťuje pojišťovna Merkur, hlavní partner Sparty. Nepůjde o nárazovou akci, naopak – kampaň poběží od začátku listopadu do konce února, aby se vybralo co nejvíce krve a mohlo zase zaregistrovat co nejvíce zájemců k dárcovství kostní dřeně „Přihlásit se do registru člověka nic nestojí, jen pár minut jeho času, a může tím zachránit lidský život,“ říká Gabriela Hošková, zástupkyně Českého registru dárců krvetvorných buněk.

Darování s účastí fanoušků je pak naplánováno na 20. listopadu od 8.00 hodin v pražské Tipsport aréně, kde nebudou chybět zástupci hokejové Sparty. Kapacita na toto darování byla po jednom dni zcela naplněna.  

„Propagace dárcovství krve je stále malá a je potřeba, aby byla zaměřená hlavně na mladé lidi. V tom nám Sparta velmi pomáhá, protože se jí daří oslovit širokou veřejnost. Sparťanskou krev vnímáme velmi pozitivně,“ těší Mgr. Ilonu Drdovou, vrchní sestru Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, která spolu s Českým registrem dárců krvetvorných buněk se Spartou na tomto projektu spolupracuje. 


Partner projektu:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek