3. 10. 2017 Daniel Ryl

Zámorský: Dneska jsem měl přidat ještě gól

Na ledě patřil k nejaktivnějším hráčům, na branku vyslal tři z celkových 39 střel Sparty, ale trefa PETRA ZÁMORSKÉHO do sítě Pardubic byla bohužel pro domácí jedinou. Pražané si tak nepřipsali třetí vítězství v řadě a s Východočechy nezískali ani bod. Pětadvacetiletý zadák sportovně přiznal, že poslední tým tabulky předvedl více než dobrý výkon. „My se musíme více tlačit do koncovky,“ mrzelo po utkání sparťanského zadáka, jenž si připsal druhou branku v sezoně.

Petře, proti Pardubicím jste nebodovali a prohráli. Dá se najít něco pozitivního na výkonu?
Pozitivní byla třetí třetina, kdy jsme je zatlačili a hráli dobře. Kdybychom takhle hráli od začátku, mohlo to utkání dopadnout jinak. Bohužel jsme začátek nezachytili, trochu nám to ujelo a Pardubice nás jednoznačně přehrály. Škoda, navíc dáme jeden gól, na ten se doma nevyhrává. Musíme se do koncovky více tlačit.

Šancí jste ve třetí třetině měli dost. Projevila se i křeč?
To nevím, myslím, že jsme natolik zkušení hráči, že bychom to měli rozpoznat. Motivaci a snahu ano, ale ne moc. To si nemyslím, že by to byla nějaká křeč. Spíš škoda toho začátku.

V utkání jste plnili roli favorita. Mohlo hrát roli i to, že Pardubice hrály s čistou hlavou a vědomím, že od nich nikdo body nečeká?
Dneska hrály dobrý zápas, pohlídaly si to a vlétly na nás. Neřekl bych, že byl vidět nějaký rozdíl v postavení v tabulce. Extraliga je velmi vyrovnaná, dneska to byly Pardubice, příště zase Třinec, ale my musíme hrát dobře od začátku.

Pardubicím výborně zachytal Milan Klouček, ale vás opět podržel Sami Aittokallio. Souhlasíte, že je to jeden z klíčových mužů vašich úspěchů?
(přikyvuje) Chytá suprově, drží nás parádně. I Dejv (David Honzík) zachytal poslední zápas dobře. U obou víme, že nás podrží, jsme za to rádi.

Vy jste vstřelil jediný gól Sparty a připsal si druhý kanadský bod v sezoně. Nečekal jste, že jich bude touto dobou něco víc?
Bodů určitě ano. Na druhou stranu máme teprve začátek, dal jsem druhý gól a zápasů máme 52. Bodů jsem měl mít víc, to ano. Dneska jsem měl přidat ještě jeden gól, o tom žádná. Snažím se hodně střílet a dělat, co mi trenéři řeknou. Někdy to padne, někdy ne.

39

Sparta vyslala na branku Milana Kloučka celkem 39 střel, ale dala jediný gól.

Vy jste mezi předešlými zápasy měli i několikadenní přestávky, což vám podle vašich slov příliš nevyhovovalo. Jste rád, že zápasy přibývají?
Cítím se dobře. Jsem rád, že hrajeme zase v pátek. Zítra si odpočineme, máme volno, a pak zase hrajeme. To je super. Kdybychom měli týden volno, zase z toho vypadnu. Jen ať to takhle pokračuje. (usmívá se)

Odehráli jste teprve třetí domácí utkání, což znamená, že před sebou máte více domácích zápasů, než těch venkovních. Může to být výhoda?
To je těžká otázka. Zkušení jsme dost, abychom si to pohlídali i venku a vozili odtamtud nějaké body. Samozřejmě je příjemnější hrát doma. Ráno potrénujete, jdete si lehnout a je to lepší, než někam cestovat. My máme ale dost kvalitní hráče na to, abychom bodovali i venku. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek