17., neděle 26. 10. 2003
Sparta - České Budějovice SPA - CEB
Sparta: Bříza - Výtisk, Řezníček, Kasík, Srdínko, Sloboda, Hanzlík - Kratěna, Marek, Špilár - Vrbata, Šimíček, Eiselt - Hlouch, Bakus, Vondráček.
České Budějovice: Kučera - Jasečko, Vomela, Jindra, Mucha, Ďurák, Kotaška - Rob, Fadrný, Šimánek - Sailer, Štrba, Kaňkovský - Bělohlav, Kristek, Ondřej.
Branky a nahrávky: 21. Řezníček (Hanzlík, Marek), 39. Marek (Výtisk), 46. Kratěna (Špilár) - 12. Bělohlav (Kotaška), 42. Kristek. Rozhodčí: Kolísek - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:7, navíc Bříza (Sparta) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 4248.
HC Sparta Praha

Komentář

Oproti sobotnímu utkání ve Vsetíně nemohli na straně domácích hrát Richter, Broš, Tomajko a Ton, další hráči jsou nemocní. Nadále zůstávají na marodce také Šrek, Procházka, Havelka, Paroulek a Ujčík. Sparťané si proto půjčili z Berouna Eiselta a z Jihlavy Bakuse a Hloucha. Za hosty nenastoupil obránce Babka.

První třetina byla z obou stran neurovnaná. Domácí neměli k dispozici jedinou kompletní řadu a na jejich hře to bylo znát. K první pořádné střele se dostali až v 6. minutě, když Špilár přenechal Kratěnovi, jehož tvrdou ránu Kučera kryl. Po polovině třetiny přidali hosté na aktivitě. Břízu nejdříve testoval Kristek a ve 12. minutě napřáhl na modré najetý Bělohav. Jeho golfový úder v mžiku zmizel v Břízově brance – 0:1. Přišla dvě oslabení, která Holešovičtí zvládli vzorově. V útoku však byli bezzubí. Šimíček na dorážku v dobré pozici nedosáhl a ani zkrácená přesilovka před sirénou se mužstvu nepovedla.

Druhou část však Sparta orámovala dvěma trefami v přesilovkách, které otočily vývoj utkání. Pokračující početní výhodu ještě znásobilo vyloučení Fadrného. Při hře pět na tři se Spartě podařilo složit formaci z vlastních hráčů, puk putoval na modrou, kde Řezníček napřáhl a prostřelil Kučeru v brance hostí. Sparta se zvedla, další šance zaznamenali Špilár, Kratěna a Marek, svou bojovností se o jednu možnost zasloužil i Výtisk. Ve 38. minutě hrála Sparta už čtvrtou přesilovku ve třetině. Marek zavezl puk do rohu, odkud našel před brankou Výtiska. Jeho střelu Kučera vyrazil k Markovi, jenž u tyče napodruhé zvednul puk do branky.

O vedení přišli domácí už po dvou minutách třetí třetiny. Bříza musel zpytovat svědomí, když propustil nahození Kristka z úhlu. V dalších okamžicích však brankář Sparty držel mužstvo v naději na body. Přišla 45. minuta, Sparta právě hrála další početní výhodu, když Špilár našel na opačném křídle najetého Kratěnu, jehož střela prošla za záda Kučery, který se nestačil přesunout. S blížící se poslední desetiminutovkou se zvyšovalo tempo hostí, kteří cítili šanci na body. Sparťané i tak do šancí pronikali, potlesk si vysloužili možnosti Řezníčka, Hloucha, Hanzlíka nebo Kratěny. Před brankou Břízy bylo přece jen rušněji. Gólman Sparty se vytáhl proti gólovkám Ondřeje, Bělohlava a Kristka. Dvě minuty před koncem odvolali hosté brankáře, ale domácí hráli závěr s přehledem. Nebýt promarněné možnosti, kterou spálili rovným dílem Kratěna a Eiselt před prázdnou brankou, mohlo být ještě veseleji. Tři body však bohatě stačily.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, České Budějovice: „Budu stručný. Nesehráli jsme nejhorší zápas. Rozhodly góly v přesilovkách, to je vše. Ať si udělá obrázek každý jaký chce.“

Alois Hadamczik, Sparta: „Jsem přesvědčen, že na to, v jaké nastupujeme sestavě, podali hráči maximální výkon. Chybělo nám devět hráčů základní sestavy. Ti hráči kteří, přišli odehráli to, co jsme od nich očekávali a hráči naší základní sestavy podali velmi dobrý výkon, podpořený velmi dobrým gólmanem Břízou. Přesilovky k hokeji patří, my jsme je proměnili, což jsem jenom rád.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila