23., neděle 16. 11. 2003
Sparta - Vítkovice SPA - VIT
Sparta: Bříza - Výtisk (7. Jan Hanzlík), Řezníček, Buzek, Srdínko, Richter, Šrek - Jantovský, Broš, Chabada - Paroulek, Marek, Špilár - Z. Sedlák, J. Šindel, Eiselt - od 47. min. navíc Vondráček. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Vítkovice: Pinc (33. Falter) - Pavel Kumstát, Černošek (32. Dresler), Kowalczyk, Rimmel, Ficenc, Zápotočný - Kaděra, Burger, Hubáček - I. Padělek, Turek, Olesz - Irgl, J. Štefanka, Míka - od 41. min. navíc M. Tomášek. Trenéři: Svozil, A. Tomášek.
Branky a nahrávky: 19. J. Šindel (Z. Sedlák), 26. Broš (Chabada), 30. J. Šindel (Eiselt), 33. J. Šindel (Z. Sedlák), 58. Jantovský (Broš). Rozhodčí: Turčan - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4089.
HC Sparta Praha

Komentář

Čtyři tisícovky diváků byly zvědavy, co s mužstvem Sparty udělala stále rostoucí marodka. A úvod pro domácí nevěštil nic dobrého. Aktivní hosté se svým bruslením vynutili během prvních deseti minut tři přesilové výhody, ale žádná stoprocentní šance k vidění z jejich strany nebyla. Sparta vyčkávala i při hře v plném počtu co vymyslí hosté. Pince vystrašily až pokusy Jana Marka a Zdeňka Sedláka, který se dostal i k dorážce svého pokusu. Náznakem zvýšené aktivity byl průnik Špilára, který střelou zpoza obránce jen těsně minul pravou tyč. Klíčový okamžik nastal na začátku 19. minuty. V útočném pásmu hosté propadli při vhazování a na jediného beka se řítila trojice sparťanů. Sedlák vypálil, Pinc jeho střelu vyrazil pouze k dojíždějícímu Šindelovi, pro kterého nebyl problém skórovat.

Nebylo to však zdaleka poslední slovo mladého forvarda. Sparta musela na začátku třetí třetiny přežít další přesilovou hru. Po jejím skončení se domácí hned vrhli do útoku a Broš tečoval po souhře s Chabadou puk do odkryté branky, 2:0. Pak se před Pince protáhl Jantovský, neujala se ani dorážka Marka. Další nepřesnost ve hře Vítkovic už ale sparťané potrestali, Šindel střelou k tyči vstřelil svůj druhý gól v zápase. Netrvalo ani tři minuty a Šindel si připsal dokonce třetí gól a zkompletoval hattrick! Protáhl se přes obránce a puk doslova protlačil skrze Pince. Ten již nevydržel ataky Sparty a pustil do branky Faltera. Vítkovický náhradník čaroval. Zlikvidoval přečíslení Marka s Paroulkem, i dorážku Jantovského do prázdné branky. Hosté, zaskočení vývojem skóre působili velmi bezradně.

To se nezměnilo ani v poslední části hry. Sparťané stále útočili a hosté vyráběli pod tlakem fauly. Na Faltera v oslabení mířila úctyhodná sprška střel, ale chybělo jim více přesnosti. Ani krátká přesilovka pět na tři změnu skóre nepřinesla, až tři minuty před koncem se v další z přesilovek za brankou dobře zorientoval Broš, přihrál na dva metry zcela volnému Jantovskému a host z Jihlavy po zemi posunul výsledek na populárního "bůra". Vítkovičtí v závěru projevili snahu vstřelit alespoň čestný úspěch, ovšem v cestě jim stál Petr Bříza, který tak vychytal svoji další nulu.

Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek, Vítkovice: „Bylo to nevydařené utkání. Dělali jsme individuální chyby. V první třetině nám byly nabídnuty tři přesilovky proti jedné sparťanské, ale pořádně jsme nevystřelili na branku. Od druhé třetiny Sparta dominovala, byla lepší v osobních soubojích a v klidu dohrála. Naše první pětka si nemůže dovolit dostat tři góly po individuálních chybách beků, které jsou neodpustitelné. Můžu jen pogratulovat soupeři.“

Alois Hadamczik, Sparta: „Naši hráči měli dobrý pohyb po hřišti, dobrou kombinaci i individuální akce. Divák musel být spokojen. Jenom díky Faltrovi jsme výsledek nezvýraznili. Jsme samozřejmě spokojeni s body i s předvedenou hrou.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek