ČF4, pondělí 8. 3. 2004
Vítkovice - Sparta VIT - SPA
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Černošek, Seman, Zápotočný, Pavel Kumstát, Rimmel - P. Míka, Burger, Krayzel - Olesz, Turek, Hubáček - Hulva, J. Štefanka, M. Tomášek. Trenéři: Svozil, A. Tomášek
Sparta: Bříza - Sloboda, Řezníček, L. Procházka, Šrek, Kuboš, Srdínko, od 21. min. navíc Výtisk, od 32. Jan Hanzlík - Ujčík, Broš, Chabada - Ton, Marek, Tomajko - Špilár, Šimíček, Bartečko - od 27. min. navíc Šindel, od 42. Dragoun, Vrbata. Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Branky a nahrávky: 4. Krayzel (Burger, P. Míka), 24. Krayzel (Jurečka), 25. P. Míka (Burger), 33. Hubáček (Olesz), 54. M. Tomášek (J. Štefanka, Burger), 56. P. Míka (Rimmel, J. Štefanka) - 41. Šrek (Broš, Chabada), 50. Šrek (Marek). Rozhodčí: Homola, Turčan - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:1. Diváci: 5012. Stav série: 2:2.
HC Sparta Praha

Komentář

Čtvrtý zápas začaly domácí přesilovou hrou, která je nastartovala do tlaku. Pykal Chabada, ale sparťané oslabení přestáli a mohli dokonce i zahrozit Tonem. Ovšem na konci čtvrté minuty se domácí přeci jen dostali do vedení. Krayzel z kroku nemohl minout odkrytou branku, 1:0. Rychlý a pohledný hokej nabídl mnoho střel, oba brankáři se činili. Pinc vytáhl famózní zákrok proti pokusu Šimíčka, který se na začátku 11. minuty objevil zcela nekrytý u levé tyčky Pincovy svatyně, ale domácí gólman skokem zabránil sparťanské radosti. Bříza o pět minut později parádně zkrotil pokus Jurečky, o chvíli později jej z kruhů nepřekonal ani Hubáček. Nedlouho před koncem první třetiny rozvlnil boční síť Olesz, nadprůměrné extraligové představení tak po první třetině skončilo vedením domácích 1:0.

V úvodu druhé části se sparťané houfně scházeli na druhé straně hřiště. Nejprve Chabada s Liborem Procházkou. Dvojnásobnou výhodu domácí po půl minutě Krayzlem využili, druhý gól vítkovického útočníka znamenal vedení domácích 2:0. Chabadu poté na trestné vystřídal Řezníček Vítkovičtí i tuto další výhodu pěti mužů proti třem využili, po kombinaci Burgra s Jurečkou dorážel Míka do téměř prázdné branky, 3:0. Sparťané si vzali oddechový čas a v polovině 28. minuty měli také díky vyloučení Tomáška možnost snížit. V přesilové výhodě byl sám před Pincem Ujčík, ale nevedlo se mu. Sparta přidávala na tempu, ale když se po polovině utkání dvakrát v dobré pozici mýlil Marek, domácí opět hosty ztrestali. Hubáček dostal ve 33. minutě před Břízu přesnou přihrávku od Olesze a zvýšil na hrozivých 4:0. Pinc v závěru třetiny zlikvidoval dvě dobré šance Bartečka a vyhoupl se přes 100 minut bez inkasovaného gólu v řadě.

Bleskový nástup Pražanů do třetí třetiny dával naději na zvrat. Horní růžek vítkovické branky trefil přesně Pavel Šrek a snížil. Sparta viditelně přidala do kroku, naději na zvrat přiživil v polovině zápasu opět Šrek, který svoji druhou brankou v zápase snížil na rozdíl dvou branek. Jenže Spartu ve čtvrtém zápase posílaly do kolen vlastní vyloučení. V 52. minutě se na trestnou lavici odebral Viktor Ujčík a důrazní Vítkovičtí Tomáškem odskočili opět na rozdíl tří branek, což však nebylo vše. Míka po přihrávce Rimmela se před brankou také nemýlil a zvýšil dokonce na 6:2. Rozhodnutý zápas poté spíše dohrával, oba gólmani se i přesto několikrát zapotili. Sparta tak v obou zápasech prohrála vysokým rozdílem a série se přesouvá do Prahy za vyrovnaného stavu 2:2!

Ohlasy trenérů

Aleš Tomášek, Vítkovice: "Z domácích zápasů jsme po porážkách v Praze měli obavy, ale dopadlo to výborně a jsme za to rádi. Překvapilo mě, s jakým odhodláním a úsilím hráči do obou zápasů vstoupili, a věřím, že zvednutá psychika po dvou výhrách se projeví i ve středečním utkání v Praze."

Kamil Konečný, Sparta: "Hráli jsme stejně špatně jako včera a velký vliv na výsledek mělo naše časté vylučování. Oba výsledky odpovídají odhodlání, nasazení a bojovnosti, všechno stálo na straně Vítkovic. My jsme byli odhodlaní zvítězit jen v šatně, ještě při cestě na led to ale z hráčů vyprchalo. Není rozhodující, kolik jsme prohráli. Počítají se jen vítězství, ale domácím to psychicky určitě pomůže. Musíme hrát daleko více zodpovědněji."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek