19., neděle 28. 10. 2001
Kladno - Sparta KLA - SPA
Kladno: Orct - Boháček, Dlouhý, Hájek, Kruliš, Kříž, Patera, Skuhrovec, Ševc - Frolík, Gardoň, Geffert, Havel, Horna, Klimt, Kysela, Plekanec, Sedlák, Skuhravý, Svoboda, Vlček.
Sparta: Bříza - Hanzlík, Jiruš, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Srdínko, Šrek - Bělohlav, Broš, Chabada, Havelka, Hlinka, Kašpařík, Král, Kratěna, Novák, Tomík, Zelenka, Žemlička.
Branky a nahrávky: 1. Gardoň (Klimt, Kruliš), 31. Skuhravý (Shuhrovec), 33. Kruliš (Dlouhý, Havel), 58. Horna (Skuhravý) - 1. Chabada (Nedvěd), 16. Bělohlav (Kučera), 41. Nedvěd (Chabada, Broš), 59. Kratěna (Broš, Chabada). Rozhodčí: Haškovec - Pešek, Rouspetr. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. Diváci: 4175.
HC Sparta Praha

Komentář

I podruhé v letošním ročníku se ve středočeském derby mezi Kladnem a pražskou Spartou prodlužovalo, ale zatímco v první čtvrtině soutěže se Kladenští radovali v Praze po výhře 2:1, nyní v nastaveném čase branka nepadla. Domácí se sice dostali v 58. minutě po brance Horny do vedení 4:3, ale o minutu později vyrovnal na konečných 4:4 Kratěna.

Pražané hráli zápas na čtyři pětky a sedm obránců a v její sestavě se objevili zpátky rekonvalescenti, kteří v pátek chyběli proti Vsetínu. Již v devatenácté sekundě utkání otevřel skóre ukázkovým blafákem kladenský Gardoň, ale ve 38. vteřině bylo srovnáno, když se trefil Chabada. Hosté pak měli mírně navrch, tvořili hru a dostali se do vedení v 16. minutě, když se v závaru před brankářem Orctem nejlépe orientoval Bělohlav, jenž šťastně dostal koutouč za Orctova záda.

V prostřední části Pražané ovládli ledovou plochu, dlouho se hrálo ze zajištěné obrany, ale domácím pomohly početní výhody. Díky nim začali více bojovat a v půlce střetnutí si domácí Vagnerplast vytvořil tlak a ve 31. minutě Skuhravý při Kučerově vyloučení doslova dotlačil puk i s Břízou do branky. Za dvě minuty se Kladenským podařilo využít už druhou početní výhodu. V době, kdy pykal sparťanský kapitán Žemlička, skóroval nekompromisní dělovkou od modré Kruliš. V těchto chvílích se hrálo na jednu branku a Sparta byla ráda, že neinkasovala.

Úvod třetího dějství patřil Holešovickým. Těm zbyla ze druhé části minuta přesilovky a jen chvíli po tom, co se nastěhovali do pásma, bylo vyrovnáno. Nedvědovou ránou od modré využila Sparta rovněž svou druhou přesilovku a tým se probudil. Kladno však bojovalo, šance měl Kysela a ani tvrdý Chabadův zákrok na Gefferta domácími neotřásl. Dvě minuty před závěrečnou sirénou se trefil těsně po skončení přesilovky Horna, když se k němu šťastně odrazil kotouč, nicméně domácí se z vedení radovali pouhopouhých 48 sekund. Kratěna totiž dokázal zařídit prodloužení, v němž trefil sparťanský Jiruš tyč a kladenský Klimt ze dvou metrů minul odkrytou branku.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek, Sparta: Sehráli jsme dobrou první třetinu, domácí otočili zápas v přesilovkách ve třetině druhé. Jsme rádi, že jsme dokázali v urputném závěru nakonec vyrovnat. V prodloužení jsme měli několik šancí, dva body mohli získat i domácí.

Zdeněk Vojta, Kladno: Nejsem spokojen, protože jsme nedokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Kluci bojovali, na zápas se Spartou se vždy vybičují, ale znovu se dopouštěli chyb, které nás stály tři body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila