15., úterý 18. 1. 2000
Třinec - Sparta TRI - SPA
Třinec: Novotný - Gregořek, Jerofjejev, Kántor, Kuntoš, Sekeráš, Svoboda, Vlk - Appel, Folta, Havlát, Janků, Jánoš, Král, Pletka, Ujčík, Zadina, Žůrek.
Sparta: Bříza - Benýšek, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Sýkora, Šrek - Broš, Eiselt, Hlinka, Kratěna, Martinec P., Novák, Vůjtek, Zelenka, Žemlička.
Branky a nahrávky: 5. Ujčík (Janků), 43. Havlát (Gřegořek), 49. Jánoš. 59. Ujčík (Janků, Sekeráš) - 15. Novák (Martinec, Vůjtek), 22. Sýkora (Martinec, Vůjtek). Rozhodčí: . Vyloučení: . Diváci: .
HC Sparta Praha

Komentář

S Novákem místo nemocného Výborného na křídle prvního útoku nastoupila Sparta v zaplněném třineckém stadiónu k dohrávce 15. kola Český Telecom Extraligy.

Třinec začal aktivněji a v páté minutě šel v přesilovce do vedení. Puk po Ujčíkově pokusu z křídla a následné chumelenici před brankou vyrážel betonem Bříza, ale Benýšek si jej nešikovně bruslí sám srazil do branky. Gól byl připsán Ujčíkovi. Domácí se mohli trhnout, neuspěl Král a zblízka Žůrek. Sparta se ve druhé polovině třetiny zvedla. V 15. minutě vystřelil ze střední vzdálenosti přes obránce Novák a Novotný poprvé kapituloval.

Na začátku druhé třetiny vytěžila Sparta vedení ze samostatné akce Sýkory. Na střelu po ledě k tyči brankář Třince nedosáhl. Hrál se rychlý hokej nahoru dolů, Pražané byli v těchto chvílích lepší v útoku i v obraně. Zvýšit mohli Hlinka, Eiselt...

Poslední třetina ale vypadala jinak. Ve 43. minutě vyrovnal Havlát a domácí převzali iniciativu. Za šest minut překonal Břízu Jánoš a v dramatickém závěru vstřelil pečetící gól Viktor Ujčík.

Sparta si z Třince odvezla body naposledy 13.12.1996, kdy vyhrála 7:2. Dnešní prohrou se připravila o možnost ještě pojistit své vedení v tabulce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek