6., pátek 22. 9. 2000
Třinec - Sparta TRI - SPA
Třinec: Vojtek - Cartelli, Gřegořek, Kuntoš, Procházka, Vlk, Zetek - Appel, Daňo, Döme, Janků, Jánoš, Kapuš, Král, Marek, Němčický, Ujčík, Zadina.
Sparta: Bříza - Dobroň, Kroupa, Ptáček, Rebolj, Zábranský, Šrek - Broš, Chabada, Duda, Hlinka, Kanko, Kratěna, Martinec, Novák, Slanec, Vůjtek, Žemlička.
Branky a nahrávky: 2. Ujčík (Zetek, Gřegořek), 9. Kapuš (Ujčík, Procházka), 42. Marek (Král, Cartelli), 60. Ujčík (Gřegořek), 60. Zadina (Kapuš) - 9. Rebolj (Kratěna, Chabada), 25. Kratěna (Dobroň, Novák), 40. Duda (Kratěna, Ptáček). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:11, navíc Bříza (SPA) 10 min. Diváci: 4346.
HC Sparta Praha

Komentář

Už skoro čtyři roky se Spartě nepodařilo vyhrát na ledě Třince. Zlomit tradici, která často znamenala vyrovnané utkání a smolná prohra v závěru pro Pražany, přijeli zlomit svěřenci Františka Výborného a Pavla Hynka na sever Moravy v 6. kole extraligy. Touha, umocněná tím, že domácí ještě v sezoně nevyhráli, ale vyšla znovu vniveč.

Už ve druhé minutě šli domácí do vedení, když nekompromisním švihem k tyči skóroval Ujčík. Následně se ocitl před Břízou Král. Tlak Ocelářů pokračoval, nadali Jánoš ani Cartelli. Po Zábranského tutovce na druhé straně neproměnil sólo znovu Jánoš. V deváté minutě Sparta vyrovnala Reboljovou dělovkou od modré. Pak neuspěl před Vojtkem Ptáček a za moment zahřmělo na druhé straně. Kapuš prostřelil tváří v tvář Břízu - 2:1. Krušné minuty přišly v čase 13:05. Před Spartou bylo 100s oslabení tři na pět, k tomu Bříza dostal 10 min za nesportovní chování. Holešovičtí se v sevření ubránili a za chvíli přišla i jejich 99 sekundová šance pěti proti třem - dopadla ale úplně stejně.

Nedáš dostaneš se podruhé vyplnilo ve druhé třetině. Gřegořek neuspěl v super šanci a Kratěna z protiútoku propálil Vojtka - 2:2. Psala se 25. minuta. Utkání se pak kouskovalo množstvím vyloučení. Janků a hlavně Němčický měli šanci znovu vrátit Třinci vedení. Pak ale převzala aktivitu Sparta, neuspěli Ptáček, Žemlička. Kýžený gól přišel v poslední minutě druhé části. Po kombinaci Kratěnova útoku zamířil přesně Radek Duda.

Už po necelých dvou minutách třetí třetiny bylo vyrovnáno. Marek dorazil Králem vystřelený puk za Břízu - 3:3. Pak se hostím nepovedla přesilovka, zato v oslabení mohl skórovat Žemlička, jehož pokus kryl se štěstím vracející se brankář Vojtek. Po nepovedené početní výhodě paradoxně narostla křídla Ocelářům. Kapuš nedokázal trefit před Břízou puk, Ujčíkovu ránu vytáhl Bříza na spojnici tyčí. Hosté vyhazovali puky na zakázané uvolnění, přesto se v gólové šanci ocitl Kratěna, Vojtkovi v nouzi pomohli obránci. V čase 57:55 putoval na trestnou lavici Zábranský, rozhodnul ale málem na druhé straně Chabada. Přesilovka se pro domácí nevyvíjela zrovna gólově, ale neskutečných deset sekund před koncem překonává ze skrumáže před brankou Břízu Ujčík - 4:3. Sparťané svoji třineckou noční můru nezlomili, v power play inkasují ještě jeden gól.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek, Sparta: Viděli jsme kvalitní zápas, po první třetině jsme jsme dokázali vývoj otočit, jenže na začátku třetí třetiny jsme znovu inkasovali. Zápasu by víc slušela remíza, bohužel jedenáct vyloučených proti sedmi domácím na nás bylo moc. Sudí Vokurka, dvě minuty před koncem vyloučil našeho hráče za sporný zákrok, a podle nás výrazně ovlivnil utkání.

Vladimír Vůjtek, Třinec: Tři dny jsme se na zápas připravovali, cvičili jsme celý systém a přesilovky. První třetinu jsme začali velice dobře, ale po návratu z kabin jsme nehráli, co jsme si řekli. Sparta najednou měla čtyři brejky dva na jednoho a zápas se mohl zlomit. Do třetí třetiny jsme udělali změny. Marek dal hned gól na 3:3. Souhlasím, že zápasu by slušela remiza, letos jsme konečně poprvé měli štěstí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek