8., úterý 26. 9. 2000
Havířov - Sparta HAV - SPA
Havířov: Biegl (31. Masný) - Javín, Pavlas, Pavlikovský, Rimmel, Tomášek, Vyhlídal - Boháč, Čech, Horák, Kontšek, Křestan, Melenovský, Melicherík, Peterek, Pivko, Sršeň, Sýkora, Zdráhal.
Sparta: Bříza - Dobroň, Holý, Kroupa, Ptáček, Rebolj, Zábranský - Broš, Chabada, Duda, Hlinka, Kratěna, Martinec, Novák, Slanec, Vůjtek, Žemlička.
Branky a nahrávky: 3. Zábranský (Martinec), 20. Kratěna (Kroupa), 21. Martinec (Vůjtek), 30. Martinec (Holý), 60. Kratěna - 47. Sýkora (Peterek), 50. Vyhlídal (Tomášek, Peterek). Rozhodčí: Šindler - Šimůnek, Vőrőš. Vyloučení: 4:5. Diváci: 3200.
HC Sparta Praha

Komentář

Bez zraněného Pavla Šreka, kterého musel v první obranné dvojici nahradit mladý Holý, přijela Sparta na sever Moravy zlepšit pokažený dojem z posledního domácího utkání.

Už ve třetí minutě poslal od modré kotouč na Biegla Zábranský, přejíždějící Chabada zaclonil gólmanovi domácích výhled a Sparta vedla. Držet vedení musela v oslabení od 10. minuty. To se jí podařilo a i nadále byla v defenzívě úspěšná. Broš pak neproměnil samostatný nájezd. V samotném závěru třetiny vystřelil od modré Kroupa, Biegl zmateně vyrazil a Kratěna pohodlně zasunul do branky - 0:2.

O osudu utkání rozhodl ve druhé části Martinec. Ve 21. minutě se dostal k odraženému puku, hodil si před branku a tam snadno překonal dezorientovaného Biegla. Za devět minut projel tento štírek sám kluzištěm a střelou pod horní tyčku zvýšil na 0:4 a zároveň poslal Biegla na střídačku. Vystřídal ho Masný.

Domácí ještě zkorigovali, v poslední části skóroval Tomáš Sýkora a Vyhlídal, ale zápas už nezdramatizovali. Při power play domácích pečetil Ondřej Kratěna.

Ohlasy trenérů

Ivo Peštuka, Havířov: Hráli jsme velmi aktivně a měli jsme většinou více ze hry, ale výborný gólman Bříza všechny naše střelecké pokusy v prvních dvou třetinách zmařil. Před jeho výkonem musí všichni smeknout. V poslední části jsme dostali Spartu pod tlak, ale výsledek jsme již nedokázali otočit.

Pavel Hynek, Sparta: Po dvou porážkách jsme potřebovali nutně vyhrát, což se nám podařilo, i když průběh utkání tomu opticky neodpovídal. Domácí tým hrál aktivně, ale my jsme dokázali vždy skórovat v době jeho náporu. V poslední třetině jsme nezodpovědnou hrou dostali soupeře opět do zápasu, ale zásluhou výborného výkonu Břízy jsme výhru již uhájili.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek