8. 1. 2016 Tomáš Lichnovský

Čajkovský o obratu: Hecli jsme se v šatně

Sparta porazila brněnskou Kometu pod širým nebem 4:2 také díky vítěznému gólu MICHALA ČAJKOVSKÉHO. Sparťanský obránce potvrdil svou formu, když se trefil už počtvrté v řadě. „Dostal jsem krásnou přihrávku od Saboliče, takže na mě bylo jenom to, abych se trefil,“ řekl úspěšný střelec. Po zápase si pochvaloval rovněž výbornou diváckou kulisu a celkový výkon týmu.

Čajkovský otočil skóre na 3:2 pro Spartu v 58. minutě zápasu. Trefil se tak už ve čtvrtém zápase po sobě. „Jsem za to určitě rád, že mi to tam padá a že můžu pomoct týmu,“ říká. Podle něj ale jen těží z toho, že se daří celému týmu. „Myslím si, že hrajeme celkově dobře a drží nás brankáři. Dneska jsem dostal pěknou křížnou přihrávku od Saboliče, takže na mě bylo jenom to, abych se trefil,“ objasnil okolnosti vítězného gólu.

Michal Čajkovský

Sparta ale ještě v polovině druhé třetiny prohrávala 2:0. Podařilo se jí sice snížit zásluhou Hamiltona na rozdíl jediné branky, ale třemi góly otočila skóre až ve třetí části. „Hecli jsme se v šatně,“ prozradil sparťanský obránce. „S trenérem jsme si něco řekli a zafungovalo to, takže jsme nakonec vyhráli,“ dodal. V předposlední minutě zápasu Kometu definitivně srazil na kolena čtvrtou sparťanskou trefou útočník Lukáš Klimek.

Hráči obou týmů si po zápase pochvalovali povedenou atmosféru. Michal Čajkovský nebyl výjimkou. „Bylo to určitě super,“ reagoval. „Hrát pod širým nebem je vždycky jiné. Diváci vytvořili parádní atmosféru,“ řekl na adresu více než dvaceti tisíc diváků, kteří se přišli podívat do brněnských Lužánek. V čem viděl sparťanský bek rozdíl oproti utkání hraném v hale? „Celkově je to úplně jiný zážitek,“ pochvaloval si nevšední 34. kolo extraligy.

„Bylo tu dvacet tisíc lidí, takže ta atmosféra je přirozeně úplně jiná,“ řekl s ohledem na to, že takovou diváckou návštěvu české zimní stadiony nejsou schopny pojmout. Zároveň se ale nechal slyšet, že kvalita ledu byla jiná. „Led samozřejmě byl trošku jiný než v hale, ale nebylo to nic hrozného,“ vyjádřil se. Sparťané si ale jeho kvalitu mohli vyzkoušet už před zápasem. „Měli jsme rozbruslení, takže jsme věděli do čeho jdeme,“ připomněl.

V areálu kolem dočasně vystavěné ledové plochy a tribun bylo pod nulou, čemuž hráči museli přizpůsobit svou výstroj. „Je pravda, že jsme měli víc vrstev než normálně,“ odpovídal s úsměvem sparťanský střelec. „Měl jsem kuklu kolem krku a tlustší mikinu, jinak nic,“ uzavřel svůj ohlas k utkání.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila