24. 1. 2016 Robin Mana

Novotný: O nulu mi nešlo, hlavní je výhra

Ve sparťanském dresu nastoupil opět po více než devíti měsících a byl to návrat vskutku impozantní. Gólman FILIP NOVOTNÝ v Mladé Boleslavi úspěšně čelil všem střeleckým pokusům soupeře a bezchybným výkonem pomohl svému týmu k dalšímu tříbodovému zisku. "V minulých dnech jsem se na návrat hodně psychicky a fyzicky připravoval. Jsem moc rád, že to tak dopadlo," zhodnotil.

Filipe, jak se cítíte po návratu do sparťanského dresu? Navíc v utkání, které skončilo výhrou a vy jste v něm vychytal čisté konto?
Tak byl jsem trošku nervózní, přece jen to byl první zápas v extralize. V minulých dnech jsem se na návrat hodně psychicky a fyzicky připravoval. Jsem moc rád, že to tak dopadlo a hlavně, že jsme vyhráli.

Filip Novotný

Odkdy jste věděl, že dnes budete chytat?
Trenéři mi to řekli dnes ráno.

Jak se blížil konec zápasu, přemýšlel jste hodně nad tou možností, že byste mohl návrat oslavit čistým kontem?
Ne, ne. Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel, pro mě je nejdůležitější, že jsme vyhráli. Moc jsem si to dnes přál, protože už jsem opravdu dlouho nevyhrál.

Myslíte, že budete mezi třemi tyčemi pokračovat i nadále? Už v úterý čeká Spartu další zápas...
To neřeším. Já se budu řídit tím, co mi řeknou trenéři a když mi dají důvěru a já půjdu zase do branky, budu chtít zase podat co nejlepší výkon.

Pomohlo vašemu návratu i to, že Sparta je momentálně v laufu a vaši spoluhráči v obraně a útoku si hodně věří?
Kluky jsem samozřejmě sledoval a věděl jsem, že se jim teď hodně daří. Trochu obavy jsem ale před zápasem měl. Tady v Boleslavi se mi totiž nikdy nějak extra nedařilo. O to víc jsem to chtěl dneska zlomit.

Na premiéru po návratu to bylo asi hodně náročné utkání, čelil jste téměř čtyřiceti střelám soupeře. Pamatujete si z minulosti takovou porci zákroků?
Asi ano. V extralize je hodně takových těžkých zápasů, kor ve Spartě, proti které se chce každý vytáhnout. Bylo dobře, že na mě dnes šlo víc střel hned od začátku, člověk se dostane rychle do tempa.

Jen tak pro zajímavost, budete platit nějaké zápisné za první start a první nulu?
Za první start snad doufám ne, ale za nulu tam asi něco bude. Uvidíme, co mi tam kluci napíšou. (úsměv)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek