13. 1. 2017 Jakub Borovský

Pech bojuje o post nejužitečnějšího hráče CHL

Sparťany čeká v úterý odveta semifinále Champions Hockey League proti švédskému celku Växjö Lakers, postup do finále ale není jediný úspěch, kterého mohou sparťané v rámci Ligy mistrů dosáhnout. Lukáš Pech, nejproduktivnější sparťan této soutěže, je totiž mezi třemi hvězdami, kteří bojují o NordicBet Trophy pro nejužitečnějšího hráče!

..:: VSTUPENKY NA DOMÁCÍ ZÁPAS V PRODEJI ::..

Ze všech hráčů, kteří v letošní sezoně naskočili do Champions Hockey League, zbyli pouze tři, kteří se poperou trofej pro nejužitečnějšího hráče. Kromě Lukáše Pecha, kterému patří v kanadském bodování CHL s 11 body (6 gólů + 5 asistencí) šestá příčka, to jsou také s 13 body (3+10) nejproduktivnější hráč Švéd Joel Lundqvist z Frölundy a Švýcar Yannick Rathgeb z Fribourgu, který nasbíral 12 bodů (4+8). 

Z původní pětičlenné nominace, kterou vytvořila odborná porota, vybralo tisíce lidí z celé Evropy zmíněnou trojici. Nyní je hlasování opět na začátku, všechny hlasy byly vymazány a o vítězi můžete rozhodnout i vy, když budete hlasovat na níže uvedeném odkazu nejpozději do neděle 5. února. Vítěz bude vyhlášen o dva dny později na finálovém utkání CHL a rozhodnou o něm jak hlasy fanoušků, tak hlasy odborné poroty. Obě strany vytvoří vlastní pořadí, které se pak sečte dohromady a ten s nejlepším součtem vyhrává. V případě rovnosti rozhodne o vítězi odborná porota. 

Lukáš Pech může být prvním Čechem, který získá tuto cenu. Oba předchozí ročníky totiž ovládli hráči švédského celku Frölunda Gothenburg. V první sezoně zvítězil Nor Mathis Olimb a v loňské Američan Ryan Lasch. 

"Je to pro mě velká čest, ale zásluhu na tom má hlavně náš tým. Díky tomu, že jsme se v Lize mistrů dostali tak daleko a daří se nám, byl vybrán i jeden hráč ze Sparty. Že jsem to zrovna já, mě samozřejmě těší, ale nepřeceňoval bych to. Stejně tak by mohl být na mém místě kdokoliv jiný z týmu," říká skromně Lukáš Pech. "My chceme dál táhnout za jeden provaz jako mužstvo a vybojovat si postup do finále. Věřím, že nám k tomu v úterý pomohou i naši fanoušci a zápas bude pro ně i pro nás opravdovým hokejovým zážitkem," dodává sparťanský Cramo Top Scorer.  

..:: ZDE HLASUJTE PRO LUKÁŠE PECHA ::..

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek