13. 10. 2017 Jakub Borovský

Pozitivem jsou přesilovky, těší Kudrnu

Druhé utkání na domácím ledě v řadě, druhé vítězství. Sparťané zvládli duel proti Mladé Boleslavi, kterou porazili 3:2. Jednou brankou se po krásné individuální akci na vítězství podílel i ANDREJ KUDRNA. "Byl to ubojovaný zápas. Šance byly na obou stranách a přelévalo se to z jedné na druhou. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli," neskrýval slovenský útočník úlevu po těsném výsledku.

Další těsný zápas, ale na kontě máte druhé vítězství v řadě. Jak těžké bylo hrát proti Boleslavi?
Byl to velmi ubojovaný zápas. Šance byly na obou stranách a přelévalo se to z jedné na druhou. Na začátku nám třikrát ujeli sami na bránu, to se nemůže stávat. Musíme si dávat pozor. Ale jsme rádi, že jsme utkání zvládli.

Po dvou domácích zápasech za sebou máte šest bodů. Je to pro tým vzpruha?
Ještě tu máme v neděli jeden zápas a chceme, aby tato domácí série dopadla co nejlépe. Dva máme za sebou, vezmeme si z toho to dobré. Pozitivní věci určitě jsou, daří se nám v přesilovkách, ve kterých jsme skórovali teď i v minulém utkání. Musíme na nich stavět a naopak odstraňovat chyby.

4+2

Kudrna si připsal ve 13 utkáních šest bodů za čtyři góly a dvě asistence.

Může nepovedený začátek stmelit kolektiv do další část sezony?
Jsme jeden tým, včetně toho realizačního. Bojujeme všichni spolu a jeden za druhého. Myslím, že všichni děláme maximum pro to, abychom se z toho co nejdříve vyhrabali a měli lepší výsledky.

Vy jste se prosadil po odvážné individuální akci. Je odvaha něco, na čem musíte ještě jako tým zapracovat?
Trenér nás vede k tomu, abychom se nebáli a tlačili co nejvíc do brány, děláme to i na tréninku. Já to v zápase zkusil a jsem rád, že to vyšlo.

I přes jednu chybu vás podržel v dobré formě chytající David Honzík, můžete hrát klidněji, když víte, že máte v zádech oporu?
Samozřejmě, je to velmi důležité. Sami i David jsou vynikající gólmani, každý zápas nám dávají šanci vyhrát, takže i my musíme pomáhat, aby to měli lehčí.

Dva góly utkání dali obránci, hodně nebezpečných střel od modré čáry proletělo těsně vedle boleslavské branky. Snažíte se vaši hru zjednodušit?
Moderní hokej se vyvíjí stylem, že nepadají úplně hezké góly. Hodně branek je z dorážek a tečí. Snažíme se to házet na modrou bekům, kteří to pak pálí na bránu nebo nahazují před ní. Více týmů chce hrát tímto stylem. My v tom musíme pokračovat.

V neděli zakončíte třízápasovou sérii domácích zápasů proti Chomutovu, co od něj očekáváte?
Hrají výborně, musíme se na ně stoprocentně připravit a odevzdat maximum. 


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek