29. 1. 2020 Petr Pavlík

Smejkal: Byli jsme pod dekou, musíme zabrat

Proti Liberci vstřelil jeden ze dvou gólů našeho týmu. Útočník JIŘÍ SMEJKAL vykřesal svou poměrně šťastnou trefou ve třetí třetině malou naději na obrat, sparťané se však na další branky nezmohli a doma prohráli teprve počtvrté. „Ze začátku se nám dařilo je držet co nejdál od naší branky, ale poté jsme inkasovali. Každá formace nám dala gól. Liberec ukázal svou sílu, kterou má. I když jsme se snažili co to šlo, na výhru to nestačilo,“ litoval po utkání.

V zápase s Libercem jsme tahali za kratší konec. Jak bys zhodnotil utkání?
Věděli jsme, do čeho jdeme. Víme, že Liberec má velmi kvalitní mužstvo, hraje nahoře a věří si. V první třetině jsme udělali několik chyb, které oni potrestali. Napadaly jim tam tři góly po našich chybách. Bohužel jsme je několikrát pustili do přečíslení, což se proti tak zkušenému týmu nevyplácí. Přitom začátek zápasu nebyl z naší strany úplně špatný, hráli jsme aktivně a k ničemu jsme je moc nepouštěli. Pak nám ujeli do přečíslení a podařilo se jim z toho dát góly.

V první třetině jsme inkasovali třikrát. Jaký plán byl do té druhé?
Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivněji než v první třetině, ale bohužel jsme inkasovali hned z úvodního střídání. Trochu nás to utlumilo. Ta samá situace nastala ve třetí třetině, kdy se nám podařilo dát rychle gól, ale soupeř využil další svou šanci, kterou si připravil, a dal další gól. Zápas se pak už jen dohrával a chvílemi si tam oni dělali co chtěli. Byli jsme pod dekou.

8
Útočník Jiří Smejkal si v zápase proti Liberci připsal hned osm střel na branku, ze kterých vsítil jeden gól.

Jak moc bylo těžké hrát proti nejlepší ofenzivě v lize?
V současné době se jim daří. Jejich první lajna dává hodně gólů. Chtěli jsme si pohlídat, aby nám moc neodskočili, což se bohužel nepovedlo. Ze začátku se nám dařilo je držet co nejdál od naší branky, ale poté jsme inkasovali. Každá formace nám dala gól. Liberec ukázal svou sílu, kterou má. I když jsme se snažili co to šlo, na výhru to nestačilo. Musíme se z toho dostat sami, nikdo nás z toho nevyhrabe. Musíme začít víc hrabat a urvat už konečně nějaké vítězství.

Gól na 1:3 nás vrátil do hry a chvílemi to vypadalo, že se zvládneme do utkání vrátit...
Točili jsme je u nich v pásmu, měli jsme přesilovku. Byly tam z naší strany v tu dobu dobré věci, ale nedokázali jsme to dotáhnout do konce. Za stavu 2:4 měli přesilovky, ze kterých dali dva góly. Tím vlastně zápas ukončili a definitivně překlopili na svoji stranu. Je to škoda. Když si vzpomenu na všechny inkasované góly, všechny byly po našich individuálních chybách.

Tým prohrál potřetí v řadě, myslíš, že si prochází těžším obdobím?
Teď se nám nedaří vyhrávat osobní souboje, je to padesát na padesát. Nemáme ani moc štěstí, čemuž se ani moc nevidím, jelikož tomu nejdeme naproti. Nejsme někde okolo desátého místa, máme ještě dost zápasů na to, abychom s tím dokázali ještě zamíchat. Musíme zabrat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek