28. 1. 2020 Petr Pavlík

Zpátky na hokej, do Prahy přijede Liberec

Po dvou venkovních porážkách mají naši hokejisté šanci na reparát. Do hlavního města zavítá Liberec, který aktuálně drží první pozici s náskokem pár bodů na ostatní soupeře. Zápas, který začne ve středu 29. ledna v 18:30 hodin, bude pro sparťany prvním domácím v poslední čtvrtině základní části. Boj dvou týmů z popředí tabulky můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport. 


Sparta ztratila druhou příčku, předskočila ji Plzeň

Sparťané po porážce v Olomouci chtěli napravit svoje zaváhání, ale na ledě Plzně tahali za kratší konec. Na obou stranách se poměrně často vylučovalo a oba týmy měly své šance v přesilovkách. Domácí Škodovka využila hned tři, sparťané se prosadili pouze při dvojnásobné početní převaze, a nakonec podlehli svému soupeři 3:6.

Utkání okořenila také bitka Adama Jánošíka s naším kapitánem Michalem Řepíkem, který svého protivníka povalil k ledu. „Do půlky druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, pak jsme párkrát hloupě faulovali a nepohlídali jsme si předbrankový prostor. Mají šikovné hráče, hrají dobře a dali nám z toho góly,“ litoval bezprostředně po utkání Michal Řepík, který mimo jiné neproměnil trestné střílení ve prospěch svého týmu.

Oba týmy vkládaly do hry velké emoce a z toho plynula vyloučení. Zápas nedohrál útočník Vladimír Růžička, který byl hned transportován do nemocnice a duel s Libercem vynechá. Utkání předčasně skončilo pro obránce Jana Košťálka, který v závěru utkání vyfasoval pětiminutový trest do konce utkání. Mimo hru nadále zůstává obránce Milan Jurčina a také brankář Jakub Sedláček, u něhož předpokládaná rekonvalescence činí zhruba tři týdny.

Liberečtí vítězí, produktivitu řídí Hudáček

Liberečtí hokejisté mají před každou sezonou jen ty nejvyšší ambice, které plní i v průběhu aktuálního ročníku. Svěřenci trenéra Patrika Augusty jsou na tom ze všech extraligových týmů nejlépe, alespoň co se týče získaných bodů. Těch Tygři získali už jednaosmdesát a po právu jim náleží průběžné první místo v extraligové tabulce. Naposledy si Šelmy vyšláply na hradecký Mountfield, který porazili vysoko 5:1.

Jejich ofenzivu má na starosti především slovenský šikula Libor Hudáček, který se už díky své formě přehoupl přes hranici čtyřiceti kanadských bodů. Dvorním nahrávačem svých spoluhráčů je Michal Birner, jenž zaznamenal devětadvacet asistencí, a řadí se tak mezi vůbec nejlepší rozdávače přihrávek v lize.

Sparťané na Liberec neumí, třikrát prohráli

Pražané narazili na Liberec v této sezoně třikrát a pokaždé se radoval náš soupeř. Nejblíže k výhře měli sparťané hned v prvním vzájemném utkání, ve kterém vedli po první třetině už o čtyři góly. V pozdějším průběhu utkání ještě přidal další gól Andrej Kudrna, ale více už toho Pražané nestihli a prohráli na severu Čech 7:8 v prodloužení.

V odvetě na ledě pražské O2 areny Liberečtí neinkasovali, a náš tým tak utrpěl porážku 0:2. Do třetice všeho dobrého se naši hokejisté pokusili o přerušení liberecké nadvlády ve vzájemných duelech, leč neúspěšně. Sparťané vstřelili pouze jednu branku, která na vítězství nestačila, a prohráli 1:4.

Víte, že...

Z posledních osmi vzájemných duelů na ledě Sparty zvítězil celkem sedmkrát tým, který se prosadil jako první. Výjimkou je pouze zápas v březnu loňského roku, kdy Liberečtí sice odskočili do vedení, ale náš tým posléze zvládl utkání otočit a zvítězit 5:2.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek