3. 12. 2020 Petr Pavlík

Sobotka: Věřím, že forma vydrží co nejdéle

Tři body za dvě branky a jednu asistenci. Zkušený útočník VLADIMÍR SOBOTKA byl na ledě Českých Budějovic stěžejní postavou, když nasměroval náš celek k dalšímu cennému vítězství. „Odehráli jsme těžké utkání. Jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit hned pět branek. Někdo udělá bodů více, někdo méně. Hlavní je, že jsme vyhráli,“ komentuje.

Máme za sebou náročné utkání na ledě Českých Budějovic, odkud si odvážíme cenné tři body. Jaký to byl zápas?
Odehráli jsme těžké utkání. K vidění bylo spoustu vyloučení i přesilových her. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit tři branky a odskočit do vedení. V dalším průběhu utkání jsme si zápas zkušeně pohlídali. Vyrovnali jsme se soupeři v bojovnosti, která nám v posledních dvou zápasech chyběla.

Co bylo potřeba zlepšit oproti poslednímu duelu?
Řekli jsme si, že je potřeba dávat si rychlejší přihrávky do hokejky. Jsme rádi, že se nám podařilo zlepšit i naši přechodovou fázi do útočného pásma. Vstřelili jsme pět branek, s výsledkem jsme určitě spokojení.

Taková výhra nám do dalších zápasů jedině pomůže.
Přesně tak. Každý vítězný zápas, ať už vyhrajeme jakkoliv, je pro nás velká psychická vzpruha. Zároveň jsme se dobře nachystali na nedělní utkání proti Brnu. Věřím, že zopakujeme náš dobrý výkon.

Pomohlo ti přesunutí do první formace k Romanu Horákovi a Michalu Řepíkovi?
Už jsme spolu párkrát hráli. Jsme rádi, že nás trenéři dali k sobě a napadaly nám tam góly. V posledních zápasech jsme se trochu hledali, ale nyní už to bylo dobré. Doufáme, že naše úspěšná spolupráce bude pokračovat.

3
Tolik bodů si připsal útočník Vladimír Sobotka na ledě Budějovic.

Společně s Romanem Horákem jsi zaznamenal tři kanadské body za dvě branky a jednu asistenci, naproti tomu Michal Řepík zapsal jen jeden bod. Nebylo mu to trochu líto?
Věřím, že snad ne. (usmívá se) Někdo udělá bodů víc, nebo méně. Hlavně, že jsme vyhráli.

Co říkáš na výkon našeho brankáře?
Machy vytáhl neskutečné zákroky. Výborně chytil několik šancí soupeře, v utkání byly pasáže, kdy domácí mohli jít do vedení, ale náš brankář pohotově zasáhl a udržel nás ve hře. Za výhru mu patří velký dík, věřím, že mu forma vydrží co nejdéle.

Co očekáváš od zápasu s Brnem?
Víme, že jsou silní na puku, musíme se vyvarovat faulů, jelikož to bude zase jiný duel než v Budějovicích. Věřím, že se dobře připravíme a budeme úspěšní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek