2. 12. 2020 Daniel Ryl

Sparta zavítá po letech do Českých Budějovic

Rozjetý extraligový vlak nebrzdí, naopak před Vánoci přidává na obrátkách. Spartu čeká další venkovní utkání, když se ve čtvrtek 3. prosince od 17:30 představí na ledě Českých Budějovic, se kterými se utká poprvé v extraligové sezoně. Přímý přenos utkání můžete sledovat na O2TV Sport a HokejkaTV.

Sledujte duel v Českých Budějovicíh na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání O2TV Sport, můžete utkání sledovat v přímém přenosu na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Motor se zatím trápí: hoří mu obrana a nevítězí

České Budějovice v úvodu sezony splácí nováčkovskou daň a na startu soutěže jsou po šestnácti zápasech poslední s pouhými dvěma výhrami. Svěřenci Václava Prospala nepředvádí špatný hokej, ale inkasují zbytečné góly, kvůli kterým zápasy ztrácí.

Na první vítězství čekali až do jedenáctého zápasu, v němž senzačně přejeli Vítkovice na jejich ledě 7:0! Od té doby však prohráli čtyři z pěti zápasů, když naposledy padli 2:3 po prodloužení v Pardubicích. „Zasloužený bod po šedesáti minutách. Pro nás to byl pátý zápas, který došel do prodloužení a ještě jsme nevyhráli ani jeden. Na druhou stranu musím kluky pochválit. Zápas nezabalili, bojovali a dokázali vyrovnat," hodnotil trenér Václav Prospal.

Už ve čtvrtečním utkání proti Spartě by měl přivítat defenzivní posilu, protože zadní řady Motoru vyztuží zkušený Vladimír Roth, jenž naposledy působil v Třinci.

Generali Cup patřil Spartě, dvakrát vyhrála

S Českými Budějovicemi jsme se potkali také v rámci letního Generali Česká Cupu, když jsme proti Motoru odehráli dva zápasy základní skupiny. V prvním utkání na domácím ledě sparťané dvakrát prohrávali, ale čtyřem gólům v posledních čtyřech minutách otočili na 5:2!

V odvetě na jihu Čech si náš tým po první třetině vytvořil dvougólový náskok, který postupně navyšoval, až si díky pěti střelcům připsal vítězství 5:2 a postup do play-off.

Číslo utkání:

8

Sparta odehraje extraligové utkání v Českých Budějovicích téměř po 8 letech! Ve středu 19. prosince 2012 zvítězila ve výlukové sezoně po tuhém boji 3:2.Branku Sparty tehdy hájil Michal Neuvirth, v útoku nastoupili Daniel Přibyl a Miroslav Forman.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek