8. 4. 2016 Daniel Ryl

Sparta jede do Plzně, vybojuje si finále?

Už v pátek mohou svěřenci Josefa Jandače ukončit dlouhé čekání na účast ve finále. V něm se Sparta představila naposledy před devíti lety, kdy získala poslední mistrovský titul. Pražanům chybí k postupu poslední výhra, o kterou budou bojovat na ledě indiánů. O tom, zda sparťané přivezou postup, nebo o něj budou muset bojovat v sedmém utkání, rozhodne v pátek 8. dubna od 17:20 šestý duel na ledě Plzně!

Sparta šesté zápasy zvládá, vyhrála jich už osm

Svěřenci Josefa Jandače půjdou do pátečního utkání v Plzni s pozitivní bilancí v zádech. Sparta totiž hrála šesté utkání už ve čtrnácti sériích a osmkrát se radovala z vítězství. Pražané mají v šestých duelech celkové skóre 39:30 a na západě Čech ho budou chtít vylepšit. V utkání s indiány to pro ně bude premiéra, ale třeba s Třincem či Slavií hráli šestý duel už třikrát.

8-6
Bilance Sparty v šestých zápasech sérií play off.

Celkem šestkrát hráli sparťané šesté utkání ve čtvrtfinále, v semifinále je čeká posedmé a dvakrát se jim to poštěstilo ve finále. Pouze ve čtyřech případech znamenal triumf Sparty postup, zatímco pět porážek rozhodlo o jejím konci ve vyřazovací části. Spartě se ovšem daří více doma než venku, kde vyhrála jen třikrát a čtyřikrát prohrála.

Proti Plzni mohou sparťané svou venkovní bilanci vyrovnat, ale nečeká je nic lehkého. Nejčastějším výsledkem šestých zápasů Sparty je výsledek 4:1. Dvakrát se odehrál ve prospěch pražského týmu, dvakrát se radoval soupeř. Ve všech případech se však jednalo o venkovní duel.

Věděli jste, že...

Poslední výhra Sparty byla v historii vzájemných zápasů s Plzní už 120. výhrou v základní hrací době. I s nastavením jich má Sparta už 131.

Sparta střílela góly a rozdávala rány, po výhře 6:1 má mečbol!

Vydařený výkon potvrdili sparťané jednoznačným vítězstvím. Proti Plzni sice v úvodu prostředního dějství prohrávali, ale v jeho druhé polovině i díky dvěma gólům svého kapitána Jaroslava Hlinky otočili na 4:1. Ve třetí třetině přidali ještě dvě trefy a po výhře 6:1 se ujali vedení v sérii, které mohou v pátečním duelu proměnit v postup.

SF6: HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň 6:1 (0:0, 4:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Pech (Sabolič, Kumstát), 31. Hlinka (Polášek), 33. Hlinka (Forman), 40. Barinka (Pech, Forman), 46. Kudrna (Klimek), 47. Barinka (Klimek, Hamilton) - 22. Špaček (Kratěna, Preisinger). Rozhodčí: Polák, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 14913. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 6:1. Nejlepší hráči utkání: Barinka - Jeřábek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek