27. 1. 2018 Petr Pavlík

Sparta vzdává hold vrcholí! Přijede Plzeň

První utkání Holdu sparťané zvládli, nyní je čeká další těžký soupeř. Do Prahy totiž zavítá dosavadní lídr z Plzně, který v posledním extraligovém kole udělal výrazný krok k Prezidentské trofeji. Pražané by měli do zápasu vytáhnout již se svou posilou do ofenzivních řad Michalem Řepíkem. Úvodnímu buly tohoto utkání bude předcházet slavnostní ceremoniál Sparta vzdává hold. Vstupy do O2 areny se otevřou již ve 13.30 hodin a vzhledem k očekávané vysoké návštěvnosti utkání doporučujeme přijít s dostatečným časovým předstihem! Využít můžete i vstup JIH. Utkání s lídrem odstartuje v 15.00 hodin.

Slavnostní ceremoniál Sparta vzdává hold 2018:

Před utkáním s Plzní vyvrcholí letošní devátý ročník tradičního projektu Sparta vzdává hold slavnostím ceremoniálem. Při tom se na ledě O2 areny objeví čtyři rodiny, které svůj život zasvětily práci u složek Integrovaného záchranného systému. K utkání poté sparťané opět nastoupí ve speciálních dresech s maskáčovým vzorem, které půjdou následně do aukce. Její výtěžek poputuje na konta Vojenského fondu solidarity a Nadace policistů a hasičů.


Plzeňští vládnou statistikám, ofenzivu řídí olympionik Gulaš

Cesta plzeňských hokejistů v probíhajícím ročníku by se dala nazvat suverénní jízdou. Svěřenci trenéra Michala Straky získali už 94 bodů a s přehledem míří za prvenstvím v dlouhodobé soutěži. Indiáni navíc svou parádní jízdu korunují tím, že pouze v pěti případech odešli z utkání bez jediného bodu! Pražany tak na domácím ledě nečeká nic jednoduchého, ale naopak tým, který v předvádí přímočarý hokej plný útočných akcí.

Snažíme se hrát pořád stejně. Když vedeme, nepotřebujeme se hnát dopředu, spíše je třeba nedělat chyby vzadu. Musíme hrát až do konce ještě osm kol a nekoukat na to. Možná to byl zlomový krok, ale také nemusel.
Útočník Plzně Miroslav Indrák po výhře nad Hradcem

Plzeňští se vyhřívají na prvním místě tabulky, ale to není jediná věc, kde hokejisté ze západu Čech vynikají. Nejúdernější ofenzivu extraligy řídí zejména produktivní duo Gulaš – Mertl, po jejímž boku válí zbytek plzeňské posádky. Plzeň především díky jejich bodovým příspěvkům nastřílela už 148 branek! Transfery obou dvou útočníků se plzeňskému vedení povedly na jedničku a hráči, kteří se představí na únorových zimních olympijských hrách, drží otěže celého útoku.

Snad svým nejslabším obdobím si Plzeňští prošli na přelomu prosince a ledna. Indiáni podlehli Hradci vysoko 0:6 a jako by tato prohra plzeňské sebevědomí trochu narušila. Vzápětí totiž přišla další zaváhání, ale když už Plzeň klopýtala, přišel spasitel Milan Gulaš a Západočeši vytěžili z utkání alespoň jeden bod. Bylo tomu tak v utkání s Boleslaví, Pardubicemi, Chomutovem nebo Brnem. V poslední době se však indiánům opět na bitevním poli daří na výbornou, naposledy porazili ve šlágru kola druhý Hradec 3:2. 


SPARTA VS. PLZEŇ ŘEČÍ ČÍSEL:


Vzájemné zápasy? Herně vyrovnané, ale výsledkově má převahu Plzeň

Aktuální lídři soutěže se utkali se Spartou třikrát. Poprvé oba týmy zkřížily hokejky na vhazování v pátém kole v Plzni, kam sparťanští bojovníci odjeli zapomenout na předchozí debakl ve Vítkovicích. Tento sen si však Pražané nesplnili, protože ve 48. minutě navyšoval plzeňské vedení kanonýr Gulaš. V poslední minutě zápasu se sice hostům podařilo snížit zásluhou Kudrny, jehož gól ale už nic neřešil.

4
Tolik gólů sparťané nastříleli do sítě Plzně. V jednom případě vyšli i gólově naprázdno.

Sparťané prohráli těsně 3:4 a podobně tomu bylo také v Praze. Utkání však nenabídlo moc vyložených šancí a nebylo ani gólově bohaté. Nejdůležitějšími fragmenty zápasu byla branka Jana Schleisse a poté vlastní gól domácích připsaný Petru Strakovi. Plzeň tak Spartě uštědřila hořkou porážku 0:2.

Ani do třetice to sparťanským hokejistům nevyšlo. Čtyři dny před Štědrým dnem nastoupili opět na divokém západě v Plzni a znovu z toho byla prohra. Domácí hokejisté rozhodli o osudu utkání během úvodních pěti minut druhé třetiny, kdy nastříleli tři branky, a poté jen dovolili soupeři snížit na rozdíl dvou branek. Pražané se tak po prohře 1:3 vrátili domů bez bodu.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Aittokallio – Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, Pavelka, Švrček – Klimek, Pech, Forman – Buchtele, Vrána, Jarůšek – Říčka, Černoch, Kudrna – Kumstát, Hlinka, Uher.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – D. Sklenička, Jones, J. Kindl, Čerešňák, Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Schleiss, Kratěna, Pour – Kracík, Indrák (A), T. Kubalík – D. Kindl, Hollweg, Kodýtek.



FOTO: www.hcskoda.cz/Milan Podpera

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek