17. 2. 2021 Petr Pavlík

Tomášek: Věřím, že nejlepší zápasy ještě přijdou

Útočník DAVID TOMÁŠEK proti Liberci zaznamenal čtyři kanadské body a dvěma góly ve třetí části pomohl našemu týmu k cenné tříbodové výhře! „Odehráli jsme velice náročné utkání. Klíčovým momentem byla skvělá třetina, ve které jsme se prosadili celkem čtyřikrát. Musíme dál pokračovat ve svých výkonech. Jedeme dál,“ komentuje úspěšný střelec.

Máme za sebou vydařený duel proti Bílým Tygrům. Jak složitý to byl zápas?
Odehráli jsme velice náročné utkání. Klíčovým momentem byla skvělá třetina, ve které jsme se prosadili celkem čtyřikrát. Bylo super, že i přes vyrovnávací gól soupeře jsme si vzali vedení rychle zpět. Byla to velká bitva, v utkání jsme měli oproti soupeři možná o něco méně šancí, ale dokázali jsme vytěžit potřebné góly, které nám zajistily výhru.

Náš druhý gól musel ještě potvrdit rozhodčí u videa. Branka na startu třetí části je pokaždé velká psychická vzpruha, je to tak?
Samozřejmě. Abych pravdu řekl, ani na střídačce jsme si nebyli jisti, zda se jednalo o gól. Kudrnka říkal, že byl v brankovišti, ze kterého posléze vyjel, aby nebránil brankáři. Jsme moc rádi, že gól nakonec platil a mohli jsme odskočit do vedení.

Co se změnilo ve třetí třetině oproti předchozí pasáži?
Naše hra se jednoznačně zlepšila, trochu se nám rozjely nohy. V prvních dvou třetinách měl Liberec hodně šancí, jsme rádi, že se nám podařilo před koncem druhé části srovnat a udržet nerozhodný stav. Ve třetí třetině jsme dokázali Liberec zatlačit a byli jsme lepší v produktivitě. S Libercem je to pokaždé velká bitva, utkání bylo dvakrát vyrovnané. Věřili jsme, že utkání znovu otočíme a překlopíme stav na naši stranu. To se nám povedlo, za tři body jsme moc rádi.

Do sestavy ses vrátil po třech zápasech za národní tým. Jak se cítíš?
V pondělí jsem dostal od trenérů volno, trošku jsem si odpočinul, abych pořádně zregeneroval na nejdůležitější část sezony. Jsem rád za to, že můžu být pořád v tempu a hrát. Zápasy za reprezentaci jsou pro mě vždycky parádním zážitkem, snažím se, abych si cenné zkušenosti přenesl také do klubu.

Proti Liberci jsi zaznamenal čtyři kanadské body. Takový příspěvek tě určitě musel potěšit, že ano?
Rozhodně. Proti Liberci je každý zápas strašně těžký, svých bodů si hrozně moc vážím. Štěstí bylo tentokrát na mé straně. Naopak jsou pak zápasy, kdy tam nespadne nic. Pro mě je ale rozhodující to, zda se daří celému týmu. Tohle jsou jen plusové body pro sebevědomí. Věřím, že nejlepší zápasy ještě přijdou.

V tabulce se na nás urputně dotírá druhý Třinec. Sledujete dění okolo prvního místa?
Před zápasem jsme tabulku určitě nesledovali, ale víme, že Třinec na nás tlačí. My jsme chtěli hlavně vyhrát v Liberci, věděli jsme, že s ním máme negativní bilanci. Chtěli jsme přehrát další kvalitní tým. Kdybychom odskočili Třinci na rozdíl více bodů, byl by to hezký bonus, ale hlavní jsou tři body z Liberce. Musíme dál pokračovat ve svých výkonech. Jedeme dál.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek