13. 3. 2019 Daniel Ryl

Tvrdá série s Vítkovicemi pokračuje v Praze

Nevěšet hlavy a bojovat! Předkolo Generali play off mezi Spartou a Vítkovicemi se po dvou úvodních zápasech přesouvá do Prahy, kde budou sparťané odvracet konec sezony. Ostravané si totiž přiváží vedení 2:0, kterého dosáhli dvěma těsnými triumfy. Třetí utkání je na programu ve čtvrtek 14. března, a pokud Sparta doma uspěje, čtvrtý duel se odehraje v pátek 15. března. Třetí i případný čtvrtý zápas jsou na programu od 19.00 hodin a sparťané v nich budou potřebovat vaší podporu! Čtvrteční utkání pak vysílá přímým přenosem O2 TV.

Jako přes kopírák, Sparta v Ostravě dvakrát těsně padla

Úvodní zápasy předkola Generali play off mezi Spartou a Vítkovicemi naplnily očekávání. Ve Vítkovicích byl k vidění tuhý boj na obou stranách, který rozhodly maličkosti. V prvním utkání měli navrch domácí, kteří v polovině utkání odskočili trefou Tomáše Gumana. Sparta sice ve třetí třetině zareagovala vyrovnávacím gólem Lukáše Rouska, jenže pak v závěru udeřil z dorážky Radoslav Tybor a rozhodl o porážce Sparty 1:2.

Pražané se však nenechali rozhodit a do druhé utkání vstoupili s velkým odhodláním. Odměnou jim byla úvodní trefa Lukáše Rouska z úvodu druhé třetiny, po které Sparta pokračovala v herní převaze a svého soupeře střelecky předčila. Koncovka však sparťany trápila, naopak David Květoň dvěma góly otočil stav zápasu a Sparta si připsala druhou porážku 1:2.

PRODEJ VSTUPENEK NA 3. PŘEDKOLOINFO O VSTUPENKÁCH

Z kabiny Sparty: Neskláníme hlavy, musíme na ně zatlačit!

Dobrý výkon v úvodních dvou zápasech předkola Spartě na vítězství nestačil, a proto je před návratem do Prahy jasno - sparťané musí odvrátit dva "mečboly". Důvodem dvou těsných porážek 1:2 byla podle hráčů špatná koncovka a nedůraz před brankou. "Mám radost z toho, jak jsme zápas odehráli po stránce plnění herního plánu, ale nebyli jsme dostatečně hladoví před brankou," mrzelo už po prvním utkání trenéra Uweho Kruppa. Za pravdu mu dali také jeho svěřenci, kteří ví, že musí přitvrdit před jistým Matějem Machovským a zejména před Patrikem Bartošákem. 

2
Obě branky Sparty na ledě Vítkovic vstřelil útočník Lukáš Rousek.

"Musíme ho rozhodit a jít po něm. Víme, že je to jeden z jejich klíčových hráčů. Není to nic zákeřného, jen se chceme tlačit před něj, aby při střelbě neviděl," nabádá útočník Lukáš Klimek, jehož spoluhráč Jiří Černoch už se ve druhém utkání dokonce dostal s brankářem Vítkovic do křížku.

Oba odehrané zápasy tak splnily běžné parametry play off, kterou tvoří zodpovědná defenziva, potyčky i šarvátky a také mentální souboj. Hokejisté Sparty se teď spoléhají také na podporu domácích fanoušků, před kterými už zvládli náročný souboj na konci základní části. "Závěr jsme na našem ledě zvládli. Když jsme doma měli nůž na krku, předvedli jsme parádní výkon. Jdeme do toho s bojovnou náladou a hlavně s chutí," ujišťuje Klimek.

Sestavy z druhého předkola Generali play off:

HC Sparta Praha: Machovský – Kalina, Blain, Piskáček (C), Pavelka, Dvořák, Košťálek, Voráček – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Forman (A), Pech (A), Jarůšek – Kudrna, Klíma, Rousek.

HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek