10. 9. 2017 Daniel Ryl

Jihlava nám dala zabrat, přiznal Reichenberg

Jednou z osmi letních posil Sparty se stal norský útočník ALEXANDER REICHENBERG. Účastník světového šampionátu ve Francii a zaujal Pražany svou rychlostí a střeleckým umem, který prokázal i v domácím utkání s Jihlavou. Tu načal prvním extraligovým gólem, a přestože několik dalších šancí promarnil, nakonec pomohl k druhému vítězství v nové sezoně Tipsport extraligy.

Alexi, máte za sebou první domácí utkání a druhou výhru v nové sezoně. Panuje tedy spokojenost?
Určitě ano, ale dneska to bylo náročné utkání. Jihlava hodně bruslila a hrála do těla. Je fajn, že se nám nakonec podařilo dát víc gólů a vyhrát.

Vy jste vstřelil vedoucí branku, ale ve třetí třetině jste měl velkou šanci na přidání dalšího zásahu. U tyčky jste proti Jakubu Škarkovi neuspěl, co se stalo?
Bohužel jsem nevystihl přihrávku, ale těch šancí jsem tam měl víc. Snažím se na střelbě zapracovat při tréninku a doufám, že to bude jenom lepší.

Jihlava má v kádru dva norské hráče. Náhradního brankáře Larse Voldena a útočníka Nicolaie Bryhnisveena. Mluvili jste spolu před utkáním?
Jo, jo, trochu jsme pokecali. Při rozbruslení jsem se je snažil najít. Je fajn, že je nás tu víc. Je to jenom dobře pro norský nároďák, že hráči působí různě po Evropě.

Máte za sebou první dva zápasy v Tipsport extralize, jak ji zatím hodnotíte?
Tempo je rozhodně rychlejší, než v norské lize, více se bruslí a forčekuje. V Norsku se hodně hraje obranná past a týmy drží při sobě a je těžké dát gól. Tady to má rozhodně vyšší tempo a hráči jsou tu rychlejší.

1.

Alex Reichenberg vstřelil svůj první gól v Tipsport extralize.

Vy jste dostal příležitost v elitní formaci po boku Jaroslava Hlinky a Petra Vrány. Překvapilo vás to?
Dá se to tak říct. Každý si chce s takovými hráči zahrát a já jsem rád, že jsem tu šanci dostal. Chci ukázat, že s nimi dokážu hrát, během zápasu je sleduji a snažím se přizpůsobit.

Proč myslíte, že trenéři ukázali právě na vás?
Těžko říct, nevím. Asi je to tím, že jsem hodně bojovný a hodně bruslím. Na pravé straně můžu hrát rychleji a vytvořit klukům prostor na přihrávky.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek