2. 10. 2016 Jakub Borovský

Pech: Zápas se lámal na začátcích třetin

Bojoval, snažil se, gólem na 1:3 dal svému týmu naději. Přesto však LUKÁŠ PECH neslavil se spoluhráči vítězství. Na ledě brněnské Komety sparťané po prohře 2:6 nezískali žádné body. „Kdybychom utkání zdramatizovali víc, nebo drželi déle skóre 2:3, tak to utkání mohlo vypadat jinak. Ale prostě se nestalo, propadli jsme a je to škoda,“ litoval sparťanský útočník po zápase.

Lukáši, v čem byl největší problém, že se nepodařilo na ledě Komety vyhrát?
Těžko říct, nasazení, nejvíc asi bruslení, málo jsme bruslili. A hlavně dohrávání soubojů. Byli jsme málo agresivní v osobních soubojích. Říkali jsme si, že ti šikovní hráči, které tam mají, musí být řezaní. Bohužel jsme je nechali hrát a takhle to dopadlo.

Ve druhé třetině jste snížili z 0:3 na 2:3, říkali jste si, že se utkání může zlomit?
Samozřejmě, měli jsme tam ještě jednu nebo dvě šance, kdy jsme mohli vyrovnat na 3:3, ale bohužel po těchto šancích jsme hnedka inkasovali a tam se to zlomilo. A hned ve třetí třetině po třinácti vteřinách jsme dostali zase góla. Tam se to vždycky lámalo, na začátcích třetin, my jsme pak nestačili ani korigovat a ještě nám to tam nasypali.

Nastoupil jste v lajně s Ostapem Safinem, sedmnáctiletým talentovaným českým útočníkem. Jak se vám s ním spolupracovalo?
Dobře. Je to mladý, pracovitý kluk, který má všechno před sebou. Byl to jeho, tuším, první zápas a zvládl ho dobře. Snažili jsme se, abychom nedostali gól a nějaký dali, a to se nám povedlo.

Hrál jste proti svým dlouholetým spoluhráčům z Karlových Varů Martinu Zaťovičovi a Ondřeji Němcovi, vzpomněl jste si na chvíle strávené spolu?
Samozřejmě, se Zaťou si píšeme dodnes, vzpomínám i na Ondru Němce. Se Zaťou jsme hráli dva, tři roky spolu v lajně. Ta spolupráce byla výborná jak na ledě, tak mimo něj. Píšeme si, děláme si srandu. Samozřejmě na to vzpomínám, protože jsme spolu něco zažili.

Vy jste dokonce měli nějakou potyčku u brankoviště, že?
Nene, vůbec ne. Já ho tam chytnul, povídali jsme si a smál se. On ví, že já se neperu, protože bych ho přepral.

Kometa byla nebezpečná při přesilovkách, připravovali jste na to speciálně?
Koukali jsme na videa, jak hrajou přesilovky. Výborně to sehrávali, vyšachovali nás do prázdné brány, pak jsme si dobře hlídali, nebyli jsme tak rozlítaní. Když nás zamkli, Pepis to pochytal, my jsme vyhazovali a už to bylo hratelnější než první přesilovka, kde nás zamkli a mleli nás tam.

Zaznamenal jste desátý bod, máte dva góly a osm asistencí. Cítíte teď formu na začátku sezóny?
Nevím, jestli to je forma. Snažím se týmu pomoct, co nejvíc to jde. Nerad bych hodnotil svoje výkony, samozřejmě to je pozitivní, ale spíš mě zajímá týmová hra, abychom měli nějakou herní tvář a dneska jsme ji tolik nepředvedli, i když si myslím, že nám to tam napadalo. Je škoda, že jsme dostali takhle rychlé góly, kdybychom utkání zdramatizovali víc, nebo drželi déle to skóre 2:3, tak to mohlo vypadat jinak. Ale prostě se nestalo, propadli jsme a je to škoda.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek