11. 2. 2020 Petr Pavlík

Sparta vzdává hold je tu! Přijede Hradec

Po reprezentační přestávce se znovu roztáčí extraligový kolotoč, jehož program bude v následujících týdnech velmi nabitý. Sparťané přivítají před svými fanoušky aktuálního vicemistra CHL Hradec Králové, proti němuž budou chtít vyrovnat vzájemnou bilanci v této sezoně. První duel jedenáctého ročníku projektu Sparta vzdává hold začíná v 18:30 hodin. Těšit se můžete na premiéru speciálních holdovských dresů!

Projekt Sparta vzdává hold startuje! V rámci jedenáctého ročníku oceníme ve dvou zápasech čtyři legendy tuzemské kriminalistiky. Čtyři muže, kteří vyšetřovali ty nejtěžší případy tuzemské kriminalistiky. Pátrali a usvědčovali vrahy, dodávali klid pozůstalým. Plukovníka Josefa Lottese, plukovníka Jiřího Markoviče, plukovníka Josefa Mareše a kapitána Jana Štočka. Na oba zápasy budou znovu pozváni za symbolické vstupné zástupci policie, armády, záchranné služby a hasičů.

Již nyní si můžete ve fanshopu zakoupit repliky speciálních dresů s motivem otisku prstu, připomínající právě náročnou práci kriminalistů. Zápasové dresy si bude možné po utkáních vydražit v dobročinné aukci, která spolu s výtěžkem ze vstupného poputuje na konta Nadace policistů a hasičů, Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR a Vojenského fondu solidarity.


Sparťané pod novými trenéry zabrali a znovu vítězí

Sparťané v posledních dvou zápasech přerušili sérii svých neúspěchů a vrátili se zpět na vítěznou vlnu. Náš tým zdolal brněnskou Kometu 4:3 v prodloužení, o něco lépe však dopadl následující zápas. V něm sparťané zásluhou Jana Buchteleho a Miroslava Formana, kteří se prosadili hned dvakrát, zapsali po delší době tříbodový úspěch, když porazili Vítkovice 4:2.

Ve zmíněných dvou duelech vedl tým už nový trenér Miloslav Hořava, který má za úkol vrátit Spartu herně tam, kde byla předtím. Nedávno si tento velice uznávaný kouč vybral k sobě svého nového kolegu Josefa Jandače, který tak uskutečnil návrat do pro něj velice známých míst. V zápase s Hradcem si tak na lavičce Sparty odbyde svou obnovenou premiéru.

„Podařilo se nám dát dohromady opravdu silný trenérský tandem založený na obrovském vzájemném respektu. Pan Jandač prostředí Sparty dobře zná, má za sebou zkušenosti ze zahraničí i národního týmu. Věřím, že bude vhodně doplňovat pana Hořavu a společně dotáhnou náš tým na nejvyšší příčky, na které od začátku sezony cílíme,“ uvedla generální manažerka Barbora Snopková Haberová.

Hradečtí bojují o desítku, v derby však prohráli

Svěřenci Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince z posledních šesti vzájemných duelů hned čtyřikrát zvítězili a výrazně se oddálili jedenáctému místu v extraligové tabulce. Naposledy se však Hradečtí museli uspokojit s porážkou, když nestačili v derby na Pardubice. Významný úspěch Východočeši zaznamenali na evropské scéně, kde skončili na druhém místě. Ve finále podlehli švédské Frölundě, která se tak stala vládcem Evropy už počtvrté.

Ve vzájemných duelech má navrch Hradec

Sparťané na Hradec narazili již třikrát a radovat z vítězství se mohli zatím pouze jednou. Na konci září prohráli pod Bílou věží poměrem 2:4, své zaváhání napravili doma, když porazili svého soka těsně 2:1. Třetí měření sil ale dopadlo opět lépe pro soupeře, jelikož náš tým padl 2:5. Ve čtvrtém duelu tak sparťané budou chtít zapomenout na poslední neúspěch.

Víte, že...

Oba týmy se v rámci akce "Sparta vzdává hold" potkají už potřetí! V lednu 2015 sparťanům slavnostní utkání příliš nevyšlo, protože před domácím publikem padli jasně 0:5. V roce 2011 nastoupili pro změnu proti tehdejšímu týmu z Českých Budějovic, proti kterým ztratili náskok tří branek a museli skousnout porážku 3:5.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli