12. 2. 2020 Petr Pavlík

Sukeľ: Gól a přihrávku bych vyměnil za výhru

První utkání holdu v této sezoně sparťané prohráli těsně 2:3. Útočník MATÚŠ SUKEĽ ve třetí třetině ještě vykřesal naději pro svůj tým, ale další góly už naši hráči nestihli a podlehli hradeckému soupeři potřetí v základní části. „Je to pro nás velká škoda. Ve druhé třetině nám soupeř dal smolnou branku, která byla hodně klíčová. Sice jsme pak snížili, ale vyrovnat jsme už bohužel nedokázali,“ hledal slova po porážce s hradeckým Mountfieldem.

V zápase s Hradcem jsme vedli, nakonec nebereme ani bod. Jak moc velká je to ztráta?
Je to pro nás velká škoda. Půlku zápasu jsme hráli výborně, soupeře jsme téměř k ničemu nepouštěli. Po našem prvním gólu jsme se možná trochu odklonili od naší hry. Ve druhé třetině nám soupeř dal smolnou branku, která byla hodně klíčová. Sice jsme pak snížili, ale vyrovnat jsme už bohužel nedokázali.

Zmínil jsi gól na 2:1 pro Hradec. Byl to nejdůležitější moment utkání?
Asi jo. Byl to gól do šatny, který je vždycky pro celý tým hodně nepříjemný. Pořád jsme ale věřili tomu, že můžeme utkání ještě zvrátit. Snažili jsme se potom s tím ještě něco udělat, ale soupeř si pečlivě hlídal střední pásmo a už se přes něho těžko procházelo.

Hra byla celkově hodně zahuštěná. V čem nám dělal Hradec největší problémy?
První půlku zápasu jsme dokázali přecházet do útoku téměř bez problému a dařilo se nám vytvořit si nějaké šance. Škoda, že jsme z nich nedokázali dát víc gólů. V příštích zápasech musíme víc střílet na soupeřova brankáře a snažit se mu co nejvíc znepříjemnit výhled. Myslím, že jsme měli víc šancí než Hradec, ale oni dali góly ze šancí, které si připravili.

Jak moc bylo nepříjemné zranění našeho brankáře Matěje Machovského?
Je to velká nepříjemnost. Doufám, že Machy bude v pořádku, potřebujeme ho. Věřím, že to nebude nic vážného a vrátí se zpět do hry co nejdříve.

Zaznamenal jsi dva body za jeden gól a přihrávku. Jsi rád, že to tam spadlo?
Samozřejmě mě to potěšilo. Hráči to pak zvedne sebevědomí a nabudí ho to do další práce. Mě ale zajímá úplně něco jiného. Nejradši bych je vyměnil za tři body pro náš tým.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila